Badkamerverlichting bestaat in heel veel soorten en maten. Van de standaard bol-lamp tot leuke inbouwspots: je kunt alles krijgen wat je maar wilt. De tijd dat er maar één soort lamp was die bestand was tegen vocht, is voorbij. Zeker nu we het tijdperk van de LED-lamp in gaan, waarbij haast alle lampen waterdicht en vochtbestendig zijn. Je kunt je badkamer dus veel fijner en sfeervoller verlichten dan vroeger mogelijk was. Hoe creëer je sfeervolle verlichting in de badkamer?

Sfeerverlichting in grote badkamer

Sfeer met spiegelverlichting

Heb je al eens gekeken naar spiegelverlichting? Niet alleen erg mooi, maar ook nog eens praktisch. Met spiegelverlichting zie je goed waar je mee bezig bent. Fijn voor precisie-klusjes zoals scheren of het aanbrengen van make-up! Je kunt kiezen voor verlichting op de spiegel, maar om echt een fijne sfeer te krijgen kun je beter gaan voor verlichting achter de spiegel, bijvoorbeeld een LED-strip.

Indirecte inbouwspots

Spots lijken heel fel en onpersoonlijk licht te geven. Maar dat is alleen als je de verkeerde lampjes kiest of als de spots verkeerd worden ingebouwd. Spots kunnen juist super gezellig en sfeervol zijn in de badkamer, als je kiest voor indirecte verlichting. De spots worden meestal ingebouwd in het plafond en geven indirect licht in de badkamer. Het mooist is als het licht langs de muren schijnt (strijklicht) of op het bad of de douchecabine.

Dimbare LEDs

Dimbare verlichting is zowel praktisch als sfeervol. Moet je naar de wc of wil je je scheren, dan is het fijn om fel licht te hebben. Maar wil je juist lekker relaxen in het bad, dan kun je het licht zacht en sfeervol laten schijnen. Wat rozenblaadjes in het bad, een lekkere badschuim en jij kan heerlijk wegdromen in je sfeervolle badkamer. Zo heb je veelzijdige verlichting die eigenlijk overal geschikt voor is.

Inbouwspots in badkamer

RVS armaturen

Wil je een lamp die niet alleen mooi licht geeft, maar er zelf ook mooi uitziet? Dan kies je in de badkamer het beste voor RVS armaturen. Deze zijn niet gevoelig voor roest en kunnen dus heel goed in een vochtige ruimte hangen. ‘Gewone’ armaturen daarentegen zijn gevoelig voor roest en zullen snel lelijk worden. Bovendien is de kans groot dat de lamp dan ook sneller stuk gaat. Er zijn veel mooie RVS armaturen, die misschien iets duurder zijn maar wel veel langer mee gaan in de badkamer.

Het vinden van mooie sfeerverlichting in de badkamer is vooral een kwestie van de juiste afwegingen maken. Kies je voor inbouwspots? Of heb je liever spiegelverlichting? In elk geval is het belangrijk dát er een keus gemaakt wordt: alle soorten verlichting bij elkaar zijn veel te veel voor de badkamer. Je zult dan nooit een echt gezellige sfeer krijgen. Kies voor genoeg praktische verlichting om te kunnen doen wat je moet doen en combineer dit met wat subtiele, zachte sfeerverlichting. Zo creëer je de perfecte sfeer in je badkamer.

Afbeeldingen zijn afkomstig van Shutterstock.com.

Share.

About Author

Leave A Reply