Het lichtplan in de woonkamer: toch wel een belangrijk iets om over na te denken! Het is immers behoorlijk bepalend voor de sfeer in deze ruimte – zeker in de koude en donkere tijd van het jaar. Met een simpele lamp aan het plafond ben je er naar ons idee nog niet. Wat je daaraan kunt doen? Lees snel verder over sfeervolle verlichting in de woonkamer!

Meerdere lampjes naast elkaar aan de muur

We kennen ‘m vandaag de dag bijna allemaal wel: de lichtslinger! Het woord zegt het eigenlijk al, het gaat om een slinger met lampjes eraan. Een beeldschone toevoeging aan een ruimte! Het zorgt voor een speelse en tegelijkertijd warme look. Dat kan je woonkamer wel gebruiken!

Of je nu gaat voor een lichtslinger met kleine lampjes of juist grotere bollen, het is er allemaal te vinden. Denk er van tevoren dus goed over na wat je bij jouw interieur vindt passen! De grote lampen hebben een wat stoerdere look en vallen meer op, en met kleine lampjes ga je voor een subtiel effect.
Ga voor een lichtslinger in de woonkamer!

De grote staande lamp

Het is een klassieker die we al jarenlang voorbij zien komen in de woonkamer: de grote staande lamp. Deze manier van sfeervolle verlichting is gewoon altijd goed! Plaats de lamp bijvoorbeeld naast de bank of de leeshoek, liefst met een boog over het zitgedeelte heen.

De kap die je uitkiest – lees: of niet uitkiest – is essentieel voor de look. Zo kun je nog altijd gaan voor de lampenkap van stof: daarmee zit je altijd goed. Maar het is vandaag de dag juist ook een trend om de kap achterwege te laten, en gewoon een mooie lampenbol in de lamp te schroeven. Als daar een zacht licht vandaan komt, zorgt dit voor een wonderschone look!
De grote staande lamp mag niet ontbreken in de zithoek

Een tafel vol kaarsen

Van elektrische lampen gaan we naar een nog ouderwetser idee: kaarsen op tafel! Ook dit doet het nog altijd goed. Hierbij geldt wat ons betreft de regel: hoe meer kaarsen, hoe gezelliger! Zet bijvoorbeeld de hele bijzettafel ermee vol. Wissel af tussen hoge en lage kaarsen, en zorg voor gezellige kaarsenhouders.

Die lamp aan het plafond? Die kan daarbij natuurlijk gewoon uit! Door af en toe eens een avond met alleen kaarsen door te brengen, ga je echt even terug naar de basics. Leg het liefst dan ook eens de telefoon weg. Drankje erbij, en genieten maar. Kaarsen als sfeervolle verlichting zorgen voor warme avonden!
Zo ga je voor sfeervolle verlichting in de woonkamer

Het hele plafond vol

We sluiten de blog af met een klapper: ga voor het hele plafond vol lampen in de woonkamer! Je kunt hier natuurlijk zacht licht of dimlicht in terug laten komen, zodat je niet verblind wordt door het licht. Verder is deze look beeldschoon!

Ook ga je op deze manier echt voor iets origineels – dat zien we natuurlijk maar al te graag. Treed buiten de gebaande paden, en ga niet voor maar één lamp aan het plafond, maar een heleboel. Of ze nu dezelfde look kennen of verschillend van elkaar zijn. Sfeervolle verlichting in huis: je wilt nooit meer zonder!
Het hele plafond vol verlichting in de woonkamer: uniek!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply