De herfst begint niet alleen buiten, maar ook in het interieur. Er zijn verschillende manieren om jouw woning herfstklaar te maken. Eerder gaven we je al 3 najaarstips voor het interieur. Muurdecoratie is erg belangrijk om sfeer mee te creëren. Vandaag laten we je een aantal opties hiervan zien, om ook je muren in de herfstsferen te krijgen!

  1. Een herfst print op aluminium aan de muur

Sobere kleuren zoals donkergroen, donkerblauw en grijs zijn erg trendy dit najaar. Heb je een wand in één van deze kleuren? Dan kun je deze nog pimpen met een wanddecoratie naar keuze. Aluminium is een materiaalsoort die erg goed past bij de bovengenoemde kleuren. Het stoere en industriële uiterlijk van deze materiaalsoort, geeft een karakteristieke uitstraling aan je interieur. Dit is leuk voor in de woonkamer, maar ook erg geschikt voor op het kantoor, in de keuken of op de slaapkamer.

 Herfst wanddecoratie

Nu is het alleen nog kiezen wat voor print je op de aluminium muurdecoratie wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rustige zwart-wit print of een warme sepia print. Ook kun je kiezen voor wat meer kleur en bijvoorbeeld gaan voor een afbeelding met de trendy okergele tinten of andere warme herfsttinten.

  1. Grafische posters

Wat je tegenwoordig ook erg veel in woonprogramma’s en op Pinterest ziet, zijn de grafische posters. Een opvallende trend is de wereldkaart. Deze is verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren en maten. Een poster met print naar keuze kun je in de woonkamer ophangen, maar deze wanddecoratie past eigenlijk in elke ruimte van het huis. Een poster heeft namelijk een neutrale uitstraling en past daarom in allerlei interieurstijlen. Het leuke aan posters is dat je er eindeloos mee kunt variëren en ze op verschillende manieren ophangen. Je kunt ervoor kiezen om ze met plakgum op te plakken. Dit is bijvoorbeeld erg handig op de slaapkamer van de kinderen. Zo hoef je geen gaten in de muren te boren en kun je de poster gemakkelijk weer verwijderen. Voor een luxere uitstraling kun je jouw poster inlijsten met een mooie, strakke lijst. Deze kun je prima aanschaffen bij de Ikea.

wereldkaart posters

  1. Een eigen foto aan de muur

Kant-en-klare prints zijn natuurlijk erg mooi voor in het interieur, maar wanneer je op zoek bent naar een iets persoonlijkere decoratie, kun je er ook voor kiezen om een eigen foto af te laten drukken. Dit kan een vakantiefoto zijn, maar ook een familiefoto of zelfgemaakte natuurfoto. Het leuke hieraan is dat je helemaal zelf kunt bepalen hoe de wanddecoratie eruit komt te zien en niemand anders hetzelfde aan de muur zal hebben te hangen. 

Je kunt een eigen foto af laten drukken op canvas, hout, aluminium, poster of glas, maar wanneer je nog opzoek bent naar een tuindecoratie, kun je ook kiezen voor een eigen foto op tuinposter. Kies de materiaalsoort die bij jouw interieur past.

Welke decoratie heb jij aan de muur?

Uitgelichte afbeelding wanddecoratie via Shutterstock.com.

Share.

About Author

Leave A Reply