De winter is achter de rug en dat betekent dat het donkere en knusse interieur ingeruild wordt voor een inrichting waarin licht en ruimte centraal staan. Dat geldt zeker ook voor de slaapkamer, maar hoe pak je dat het beste aan? Met deze vijf stappen richt je je slaapkamer zo in dat je iedere ochtend ontwaakt met een heus lentegevoel.

1. Verf je muur in een natuurtint

Begin met een schone lei door de muur een andere kleur te geven. In de winter zien we veel rijke kleuren zoals bordeaux, bruin en donkerpaars. Nu het voorjaar is aangebroken en de natuur weer op volle toeren draait, is het een goed idee om de muur in een natuurtint te verven. Denk daarbij aan trendy groen, taupe of zand. Op die manier haal je direct al een beetje van de lente naar binnen. Ook een ietwat donkerdere aardetint kan al een zeer verfrissend effect hebben; het daglicht zorgt namelijk vanzelf voor een lichte gloed.

2. Neem beddengoed in lichte kleuren

De kleuren van je beddengoed zijn hierin ook erg bepalend. Het bed is tenslotte het middelpunt van de kamer. Met een dekbedovertrek in lichte kleuren geef je je slaapkamer een erg frisse look. Wit beddengoed combineert uitstekend met de natuurtinten op de muur. Ook met een subtiele botanische print behoudt je dat luchtige en ruimtelijke gevoel.

3. Slaap onder luchtige materialen

Net als voor de kleur kies je bij de voorjaars make-over ook bewust voor beddengoed dat is gemaakt van de wat luchtigere materialen. Ruil je wollen winterdekbed dus in voor een dekbed met een vulling van katoen of bamboe; dat ook nog eens een zeer duurzame keuze is. Berg daarnaast je dekbedovertrekken van flanel op in de kast en ga voor het warmte regulerende katoen of katoen-satijn; erg comfortabel dankzij de gladde touch. Nog een gouden tip: kussenslopen van katoen-satijn zijn dankzij het koele gevoel onmisbaar tijdens de warmere nachten.

Lees ook: Zo houd je het fris in de slaapkamer: 4x tips

4. Kies een vrolijke voorjaarsprint

In de natuur om ons heen staat de lente in het teken van groei en voorspoed. Bloemen bloeien weer op en allerlei diersoorten zorgen voor de nodige levendigheid. Schitterende voorjaarsbloemen en vlinders op je dekbedovertrek zijn iedere ochtend goed voor echte lentekriebels en een vrolijk humeur.

Marjolein Bastin Papilio

5. Zet planten neer in je slaapkamer

Slaapkamerplanten zijn hartstikke hip! Ze maken de frisse voorjaarslook in je slaapvertrek helemaal af. Ze zijn echter niet alleen aantrekkelijk vanwege het fraaie uiterlijk, ze zorgen voor zuivering van de lucht waardoor jij ook nog eens beter zult slapen. Bovendien geef je het niet gebruikte hoekje van de slaapkamer op die manier toch nog een hele nuttige functie.

Nog meer inspiratie opdoen? Een frisse start begint met een voorjaarsschoonmaak van je slaapkamer!

Share.

About Author

Leave A Reply