Het is een enorme klus waarbij je al gauw het idee hebt het overzicht kwijt te raken: een verhuizing. Grote kans dus dat je er niet naar uitkijkt. Maar wat moet gebeuren, moet nu eenmaal gebeuren! En met handige tips kom je al een heel eind. In deze blog hebben we het over spullen opruimen voor een verhuizing. Hoe pak je dat het best aan? Lees verder en leer.

Begin op tijd

Dit is toch wel de belangrijkste tip bij opruimen voor een verhuizing: begin op tijd. Zeker als je momenteel al in het bezit bent van veel spullen, doe je er goed aan om tijdig te starten met het uitzoeken van je spullen. Zo bespaar je jezelf een hoop stress en gedoe! Neem ruim de tijd om alles na te gaan en te beslissen wat je wel en niet mee wilt nemen naar je nieuwe woning: alleen zo kun je overal nog goed over nadenken.

Als er haast bij is, neemt de kans toe dat je je spullen rommelig gaat inpakken en niet goed meer uitzoekt wat je wel of niet wilt opruimen. En dat kun je maar beter voor zijn! Anders heb je in je nieuwe woning allemaal dozen staan van wat je nog moet uitzoeken – en dat had je juist beter eerder kunnen doen.
Spullen opruimen voor een verhuizing: zo pak je dat het best aan

Niet alles hoeft mee

Probeer je er bewust van te zijn dat niet alle spullen met een verhuizing mee hoeven te gaan. Bij het verhuis voorbereiden hoort juist ook de taak om het een en ander weg te gooien. Durf die keuze dan ook te maken! Probeer niet te lang te twijfelen, maar snel en duidelijk te handelen.

Zo weet je heus wel hoeveel plek er is in je nieuwe woning om alle spullen mee te nemen. Vaak wil je ook wat nieuws kopen, wat weer maakt dat er minder ruimte is. En geloof ons maar: een huis dat te vol staat, maakt ongelukkig. Uitzoeken maar, dus!
Tips voor een stressvrije verhuizing

Sta stil bij wat mooi en nieuw is

Vind je het een verdrietige gedachte om spullen de deur uit te moeten doen, waar we in de bovenstaande alinea’s tips voor gaven? Dat kunnen we helemaal begrijpen: het is ook niet zomaar wat. Er komen veel emoties kijken bij opruimen en spullen verhuizen. Maar toch is het soms echt belangrijk om afstand te moeten doen.

Wat misschien kan helpen? Probeer te focussen op wat mooi en nieuw is. Doe je bijvoorbeeld een oud meubelstuk weg om er in je nieuwe woonplek iets nieuws voor terug te krijgen? Dat is juist ook een mooie gedachte! Zie dus niet alleen het gemis, maar ook wat je ervoor terugkrijgt. Grote kans dat je daar uiteindelijk nog blijer mee zult zijn – alleen die stap heeft even wat tijd nodig.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply