Het is helemaal in de mode om fruitkisten toe te passen in je interieur. Waar mensen vroeger vonden dat het er armoedig uitzag als je dingen zelf had gemaakt, weten we nu wel beter. Zelfgemaakt is hip, stoer en (als je het goed doet) erg mooi. Vooral steigerhout en fruitkisten zien we steeds meer terugkomen als basis voor doe-het-zelf projecten. Deze items kun je ook kant en klaar in de winkel kopen, want dankzij het ‘oude’ materiaal ziet er het altijd uit alsof je zelf een creatieve bui hebt gehad.

1. Steigerhouten meubels

Steigerhouten meubels zijn behoorlijk populair. Omdat steigerhout een relatief grof materiaal is, worden meubels daardoor robuust en hebben ze een stoere uitstraling. Steigerhout wordt vooral veel gebruikt voor grote meubels, zoals stoelen en tafels.

Steigerhouten hoogslaper, ideaal voor de kinderkamer

www.hout-vast.nl

Een steigerhouten hoogslaper kun je relatief eenvoudig zelf maken. Het is een ideaal meubel voor de kinderkamer, want hij is ongelooflijk stevig en ziet er bovendien gaaf uit. Kinderen kunnen hier lekker op klauteren en het bureau is handig voor een computer of huiswerk. De ingebouwde kledingkast bespaart je bovendien heel wat ruimte in de kinderkamer.

Lees ook: Kinderbedden met een glijbaan

Een steigerhouten bank is robuust en heeft een stoere uitstraling

www.welke.nl

Steigerhouten banken zie je vooral veel in tuinen. Toch rukken ze ondertussen ook op naar het interieur: met wat kussens zien ze er fantastisch uit en zitten ze comfortabel. Vooral in een industriële inrichting komen steigerhouten banken goed tot hun recht.

Kast in de gang van steigerhout

www.encoregaragenewjersey.com

Heb je genoeg steigerhout op voorraad, dan is deze prachtige garderobe iets voor jou! Hier kun je alles kwijt, van schoenen en jassen tot tassen en pakken. Steigerhout is in de ruwe vorm heel mooi, maar kan gemakkelijk worden aangepast met behulp van greywash, whitewash of decoraties.

2. Fruitkisten in je interieur

Fruitkistjes zijn pas enkele jaren populair in huis. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, want je hoeft eigenlijk nooit te zagen om er iets moois van te maken. De ideeën zijn vaak eenvoudig, elegant en zien er met weinig werk toch geweldig uit.

Dit tafeltje is een mooi voorbeeld van het toepassen van fruitkisten in je interieur

www.brit.co

Deze koffietafel is wel heel eenvoudig. Je bevestigd simpelweg vier fruitkisten aan elkaar, maakt er pootjes onder en klaar is Kees. In een industriële inrichting hoef je er verder niets aan te doen, in een moderne of Scandinavische inrichting is het mooi als je greywash of whitewash toepast.

Creatief en eenvoudig nachtkastje

www.lifestylewonen.nl

Een simpel nachtkastje, zo eenvoudig dat je er nog niet aan gedacht hebt. Het is ook nog eens handig op hoogte te bevestigen en het ziet er mooi en elegant uit. De meeste fruitkistjes zijn hier geschikt voor, al zul je soms wel het hout nog even netjes glad moeten schuren.

Rijdend bijzettafeltje

www.welke.nl

Wieltjes en fruitkisten zijn een geweldige combinatie. Fruitkisten in je interieur zijn zeer geschikt om spullen in op te bergen, zoals kranten, tijdschriften, boeken of andere items. Met wieltjes eronder kun je een fruitkistje ook heel mooi gebruiken als handig bijzettafeltje.

3. Steigerhout én fruitkisten

Steigerhout en fruitkisten zijn ook mooi te combineren in je interieur. Beide houtsoorten zijn vrij grof en zien er natuurlijk uit. Sowieso is hout in het interieur vaak een goede keuze, maar de combinatie van ruw, zwaar en robuust steigerhout met het fijnere en strakkere hout van de fruitkist levert wel een heel boeiende uitstraling op.

Bureau gemaakt van fruitkisten en steigerhout - simpel en doeltreffend

www.roomidoo.com

Fruitkisten maken in dit geval een bureau heel gemakkelijk te maken. Geen gedoe met het maken van poten: je legt gewoon twee of drie planken steigerhout dwars over een paar fruitkisten. De combinatie is schitterend!

Steigerhouten bed met fruitkisten als opbergruimte

www.bobvilla.com

Een steigerhouten bed is erg mooi. Pak je het een beetje handig aan dan is er onder het bed genoeg ruimte over om nog spullen op te bergen. En wat is dan beter dan fruitkistjes, zodat je een mooi kleurcontrast krijgt? Je slaapkamer ziet er zo modern, natuurlijk en gezellig uit.

Share.

About Author

Leave A Reply