Veel mensen associëren bloemenprints met een kitsch en ouderwets interieur. Dat is ontzettend jammer, want het kan juist een hele mooie toevoeging zijn. Het is niet alleen geschikt voor een romantische sfeer, maar ook voor moderne en minimalistische woningen. In dit artikel lees je hoe je een bloemenprint op een stijlvolle manier kunt verwerken in je interieur.

Bloemenbehang

Behang met bloemetjes klinkt in eerste instantie heel heftig. Het is inderdaad een drukke print, maar daarom niet minder mooi. Kijk maar eens naar de bovenstaande afbeelding. Hier zie je dat het bloemenbehang een echte eyecatcher is terwijl het geheel nog steeds rustig oogt. Dit komt doordat niet de hele muur met de print is behangen. Daarnaast worden de neutrale tinten uit het bloemenbehang gebruikt in de rest van het interieur. De donkere kleur op de muur en de grijze bank maken het geheel stijlvol en rustig.

Gebloemde kussens

Gebloemde kussens zijn een subtiele en fleurige accessoire voor op de bank. Kies een bloemenprint waar de kleuren van jouw woonkamer in terugkomen. Koop een aantal sierkussens met dezelfde print of combineer het met effen kussentjes.

Meubels met bloemenprint

Ben jij niet bang om op te vallen met je interieur? Ga dan eens op zoek naar een mooie bank of luxe fauteuil met bloemenprint. Vaak past dit erg mooi bij de vintage stijl of juist bij een frisse minimalistische kamer. Zorg ervoor dat de rest van de ruimte een rustige uitstraling heeft. Anders kan het nogal chaotisch of rommelig lijken.

Gordijnen met bloemenprint

Een bloemetjesgordijn hoeft helemaal niet kitsch te zijn. Er zijn hele mooie patronen in neutrale kleuren. Dit ziet er juist erg chic uit! Hang een beige gordijn met subtiele bloemenprint in de slaapkamer voor een romantische touch.

Vloerkleed met bloemenprint

Fleur jouw moderne (en misschien een tikkie saaie) woonkamer op met een opvallend vloerkleed. Het contrast tussen moderne meubels en een speels gebloemd kleed zorgt voor een interessante mix. Dit seizoen zijn donkere kleden met grote bloemen een goede keuze. Het lijkt bijna op een historisch schilderij.

Gebloemde dekens

Een gebloemd dekbedovertrek staat geweldig bij een Scandinavische slaapkamer. Koop er eentje met een witte basis en kleine geïllustreerde bloemen. Dit zorgt voor een gezellige twist zonder dat het te veel aandacht trekt.

Wanddecoratie met bloemen

Vind je al die bloemenprints stiekem nog te overdreven? Dan kun je mooie wanddecoratie met bloemen ophangen. Of het nou gaat om een zelfgemaakte foto, een tekening van een illustrator of een grafische print. Bloemen kun je op allerlei manieren terug laten komen in een lijst aan de muur.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply