Het is voor ons allemaal van belang: tot rust kunnen komen in huis. Een laat de zithoek of lounge hoek daar nu een ideale plek voor zijn! Hier kom je weer helemaal tot jezelf. De look van deze hoek is hierbij van groot belang. Vandaag lichten we een donkerkleurige lounge hoek uit: door deze tinten kom je extra tot rust – ze bieden immers weinig afleiding en doen lijken alsof het laat in de avond is. Genieten!

Een donkerkleurige bank

Haal een donkerkleurige bank in huis. Dit geeft echt een andere uitstraling dan een bank met kleur – een wereld van verschil, durven we wel te stellen. In de hoek met een donkere bank vind je een boel sfeer. En dat is precies waarnaar we op zoek zijn!

Wil je toch wat kleur terug laten komen in de lounge hoek? Dat is natuurlijk een optie! Ga bijvoorbeeld voor kussens op de bank in een vrolijke kleur – daarmee kom je al een eind. En zo zie je ook: deze kleuren zijn prachtig met elkaar te combineren!
Stijlvol: een donkere lounge hoek in huis

Donkere accessoires

Waar we het net hadden over gekleurde kussen, kun je er juist ook voor gaan om de kussens en andere accessoires een donkere look toe te kennen. Kijk maar eens op het beeld hieronder: dat ziet er toch prachtig uit! Ook hier staat de afwisseling weer centraal: hier en daar een donker element, hier en daar een licht element.

Deze zwarte accessoires gaan goed samen met andere kleuren als wit of grijs – zoals we ook hieronder zien. Zo ga je voor een stijlvolle en rustgevende combinatie. Perfect!
Ga voor donkere accessoires in de zithoek

Een donkerkleurige muur

Wil je een stapje verdergaan in de donkere lounge hoek? Dan is het een idee om de muur een donkere kleur te geven! Zo creëer je echt het idee van een nacht-omgeving. Ideaal als je maar moeilijk tot rust kunt komen.

Op het beeld hieronder is de donkerkleurige muur gecombineerd met een witkleurige bank: een enorm contrast! Dit is een look waar je voor kunt gaan – maar het haalt een beetje van het rustgevende karakter weg. Het is daarom ook een idee om een bank in een andere tint in huis te halen, zoals grijs of groen.
Een bijzonder contrast: zwart en wit in de lounge hoek

Het totaalplaatje

Naast een grijze of een groene bank, waar we het hierboven over hadden, kun je ook voor een zwarte bank gaan. In combinatie met een zwarte muur en zwarte accessoires ga je zo voor een volledig donkere hoek om in te loungen.

Dat is dan misschien een beetje voor de waaghalzen – maar deze look mag er meer dan zijn. Check maar eens het beeld hieronder: ziet het er niet enorm strak en modern uit? Een stijl waar we dol op zijn!
Stijlvol: een donkere lounge hoek in huis

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply