Het is een graag geziene interieurtrend vandaag de dag: de houten ladder. En nee, niet om op te klussen. Voor de sier! Zo ziet het er prachtig uit wanneer je de ladder integreert met de accessoires in je woning. En dat maakt ‘m dus ook nog eens praktisch! Twee vliegen in één klap. Waar je ‘m het beste kwijt kunt in je interieur? Ontdek het in deze blog!

1. De houten ladder in de badkamer

Het is misschien wel de meest populaire plek voor de houten ladder: de badkamer! Dit is waar je het meubelstuk bijvoorbeeld regelmatig voorbij ziet komen op Pinterest. En oh, wat worden we hebberig van het zien van dit soort stijlvolle plaatjes!

In deze woonruimte fungeert de houten ladder als een soort open kast. En dat zorgt voor een speelse en levendige uitstraling! Een waardevolle toevoeging aan de badkamer – die vaak een toch wat karakterloze look kent. Dat is voortaan namelijk verleden tijd! Wat je erop kwijt kunt? Handdoeken of gastdoeken, of je kledingstukken die je de volgende dag aantrekt.
De houten ladder in de badkamer: razend populair!Bron afbeelding

2. De woonkamer

Naast de badkamer, zijn er natuurlijk veel meer plaatsen waar de houten ladder een pracht item vormt. Het vergt misschien wat meer creativiteit, maar dan heb je ook wat. Ook maakt het het meubelstuk uniek, wanneer je ‘m op een meer ongebruikelijke plek plaatst!

In de woonkamer kun je bijvoorbeeld gaan voor een variant met wat bredere traptreden – speciaal ontworpen ter decoratie in het interieur. Met een design als deze heb je de ruimte om er verschillende accessoires op te zetten. Want aangezien je geen handdoeken en andere essentials nodig hebt in de woonkamer, kun je de trap hier beter inzetten als een item om mooie versieringen op kwijt te kunnen. Denk aan kleine plantjes, fotolijstjes, souvenirs of kaarsen – of een combinatie van dit alles. Zo wordt het een gezellige verzamelplek, waarop je je dierbare herinneringen tentoonstelt.

Naast deze sierlijke inrichting, kun je er ook voor gaan om de houten ladder in de woonkamer in te zetten op een handige manier. Als opslag item, bijvoorbeeld! Zo kun je er de plaids of kussens op kwijt, die soms maar wat in de weg lijken te liggen in deze ruimte. Opgeruimd staat netjes!
In de woonkamer met accessoires eropBron afbeelding

3. De hal

Ook in de hal kun je de houten ladder inzetten om praktische redenen – net als in bijvoorbeeld de badkamer het geval is. Komt het probleem van rondslingerende sjaals en soortgelijke modestukken je namelijk bekend voor? Daar vorm je met de ladder een ideale oplossing voor!

Want hoewel je deze accessoires natuurlijk in een bak kunt stoppen, is het nóg handiger om ze een plek te geven op de ladder. Daarmee kun je ze in een handomdraai tevoorschijn halen, in plaats van steeds door een mand te moeten graaien. En tegelijkertijd stel je ze zo ook nog eens mooi tentoon!
Handig: opberger voor bijvoorbeeld plaids, dekens of sjaalsBron afbeelding

4. De slaapkamer

Ten slotte vormt de houten ladder een smaakvol item in de slaapkamer. Hierbij ligt de nadruk dan ook echt op het houten materiaal, wat een rustige look aan de slaapkamer toevoegt. Zeker wanneer je kiest voor de natuurlijke houtkleur, of een lichte tint als wit of zand.

Ook in deze ruimte kun je er spullen op plaatsen die anders maar wat rondzwerven. Denk opnieuw aan kledingstukken, of lakens en extra dekens. Die kun je maar beter kwijt op de ladder dan op die andere gemakkelijke plek: de vloer…
Een rustgevende topper in de slaapkamer: de houten trapBron afbeelding

Een ideale én elegante interieur topper

Het is inmiddels wel duidelijk: de houten ladder doet het goed in allerlei ruimtes in je woning. Zo kun je er dus ook nog voor kiezen om ‘m zo nu en dan van plek naar plek te verhuizen. Helemaal multifunctioneel! Of misschien nog beter: kies voor meerdere houten ladders in je interieur. Zo beleef je op verschillende locaties het gemak én de stijl van dit populaire meubelstuk.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply