Je kunt er uiteraard niet zonder in je interieur: de tafel! En aangezien dit meubelstuk zo’n musthave is in de woning, kun je maar beter gaan voor een model met de mooiste look. Zo zit je immers met veel plezier aan tafel – waar je toch heel wat tijd aan doorbrengt. Lees in deze blog: dé tafels die je niet mag missen in huis. Van de eettafel tot het bureau!

1. De centrale plek in huis

Als er één tafel is die we echt niet kunnen missen in huis, dan is dat wel de eettafel. Dit is dé variant waar je het grootste deel van je tijd aan doorbrengt in je woning. En dat is nog niet alles: je kunt deze tafel ook zien als de centrale plek in je woning. Waar iedereen samenkomt en een gezellige tijd beleeft. Genieten met het hele gezin!

Wat betreft de stijl van de eettafel heb je natuurlijk een heleboel om uit te kiezen. Ga je voor de ronde variant met een zachte look, of voor een rechthoekig model waar je een heleboel gasten aan kwijt kunt? Denk ook na over de sfeer en uitstraling. Zo zorgt donkerkleurig massief hout voor een robuuste look, maar ga je met een lichte houtkleur voor een meer basic uitwerking. Alles om het in te richten naar jouw smaak

tafel inspiratie

2. Werken in stijl

De tafel waar je, naast de eettafel, ook veel tijd besteedt? Dat is het bureau! Waar we vaak al snel de neiging hebben om een simpele variant in huis te halen, zonder daar verder bij na te denken, is er veel meer mogelijk dan dat. Voeg sfeer en eigenheid toe aan je kantoor: kies een bureau dat echt bij jou past.

Zo kun je spelen met het materiaal. Ga je voor statig metaal of juist voor vertrouwd hout? Zelfs een combi is mogelijk: het houten tafelblad met daarbij een metalen frame. Het beste van twee werelden gecombineerd! Ook de kleur is bepalend: houd je het licht of juist donker? En denk ten slotte na over het aantal lades dat je in je bureau wilt hebben. Om je spullen handig in op te bergen én om de look van je bureau mee af te maken.

werken in stijl

3. Tafel ter tentoonstelling

Naast de bekende eettafel en werktafel wordt dit model juist vaak vergeten: de wandtafel! Dit is dan ook een tafel die misschien een minder praktisch doel kent, maar zeker niet misstaat in je interieur. Sterker nog: de variant aan de wand is heel uniek onder de tafels – wat ‘m eigenlijk onmisbaar maakt.

Met de wandtafel creëer je namelijk een extra mogelijkheid om decoratie in je huis tentoon te stellen. En dat draagt er dan weer aan bij om je woning persoonlijk en karakteristiek te maken. Planten, schilderijen, vazen: je kunt er van alles op kwijt. Liefst in combinatie met elkaar! Waar je deze tafel plaatst? Eén van onze favoriete plekken is naast de bank. Helemaal aansluitend op de laatste trends: een open ruimte achter de bank is vandaag de dag in!

tafel ter tentoonstelling

4. Het beste uitzicht vanaf de bank

Om ultiem te kunnen loungen in je zithoek, is de salontafel natuurlijk essentieel. Allereerst om allerlei spulletjes op kwijt te kunnen: van theekop tot afstandsbediening. Daarnaast voorziet deze tafel je van een prachtig uitzicht – ook niet onbelangrijk. Dé finishing touch, naast die mooie bank in je woning.

Wij zijn dol op de salontafel die laag bij de vloer blijft: perfect voor een luxueuze uitstraling. Liefst ook nog in een houtsoort die karakter uitdraagt, bijvoorbeeld met een opvallende lak. Een ander idee? De gelaagde salontafelset, die uit twee of drie kleinere tafeltjes bestaat. Naast elkaar vormen ze een geheel. Verrassend en handig!

salontafel

Tafel inspiratie: van groot tot klein

Van de grote eettafel als centrale plek in je huis tot de salontafel die de finishing touch in je interieur vormt: tafels zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. En allemaal vormen ze prachtige toevoegingen aan het interieur. Zeker als je de laatste trends volgt, en kiest voor een tafel die bij jouw unieke smaak past!

Share.

About Author

Leave A Reply