Verf en behang: toch wel de twee meest voorkomende bedekkingen die we op onze muren smeren. En daar is uiteraard niets mis mee! Maar heb je er weleens bij stilgestaan dat er meer opties zijn? Ideaal voor iedereen die eens iets anders wil aan de wand! In deze blog hebben we het over tape in je interieur: zo maak je unieke creaties op de muur.

Ga voor een uniek ontwerp aan de wand

We beginnen meteen met onze favoriet: ga voor een ontwerp aan de wand! Zo kun je de versiering aan de muur helemaal invullen naar jouw smaak. Hoe dit in z’n werk steekt? Kies een ontwerp uit dat je mooi vindt – of maak natuurlijk zelf iets! – en tover dit vervolgens om tot een creatie met tape aan de muur. Van dieren tot landschappen, van gezichten tot vormen: alles is mogelijk.

Je kunt hierbij natuurlijk zelf aan de slag gaan – trek er een middagje voor uit, en ga aan het werk! Het voordeel aan tape is dat je het gemakkelijk weer van de muur kunt halen, mocht je de mist ingaan. Een laagdrempelige manier van DIY’en, dus! Is dit toch niet helemaal aan jou besteed? Dan zijn er vast en zeker klussers te vinden die het wel zien zitten om dit voor je te maken.
Een unieke look met tape aan de wand

Pak uit met grote lijnen

Heb je geen duidelijk ontwerp in je hoofd? Niet getreurd: je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor tape in je interieur in de vorm van grote strepen aan de wand. Zo maak je er echt een opvallende creatie van! Kies van tevoren met zorg de ruimte uit waar je dit kunstwerk gaat verwezenlijken: het springt in het oog. Dit is bijvoorbeeld goed te combineren met een ruimte die wel eens een upgrade kan gebruiken.

De strepen passen bijvoorbeeld goed in een woonkamer, om deze zo meer karakter te geven. Maar ook in de slaapkamer kan het er beeldschoon uitzien: zo heb je meteen wat om naar te kijken als je ’s ochtends wakker wordt! Zeker als je daarbij werkt met je lievelingskleuren, ga je natuurlijk voor een prachtig geheel.
Tape in je interieur: zo maak je originele creaties!

Houd het minimalistisch: stippen of strepen van tape

Wie de strepen wat te heftig vindt, maar wel fan is van het abstracte idee, doet er goed aan om stippen of strepen van tape in het interieur te verwerken. Dit zorgt voor een enorm speels effect! Of je hierbij nu kiest voor een kleur of gaat voor een combinatie aan verschillende tinten: het idee springt hoe dan ook in het oog.

De ruimte waar dit idee prachtig tot recht komt? Dat is toch wel de kinderkamer! Met tape in je interieur in de vorm van stippen of strepen maak je de boel enorm vrolijk. Om te voorkomen dat de look wat te intens wordt, is het ook een optie om een deel van de muur te pimpen: dat maakt dat het past in werkelijk iedere woning!
Strepen of stippen aan de muur? Werk met tape

De skyline aan de muur

De skyline aan de muur: het is nog altijd een favoriet in een heleboel interieurs. Hoewel je een foto van een skyline aan de wand inmiddels misschien wel eens een beetje hebt gezien, brengt de skyline van tape iets heel nieuws in huis! Zo vertaal je dit idee immers op een veel minimalistischere wijze in je huis.

Zo’n skyline van tape doet het bijvoorbeeld goed boven de bank in de woonkamer: als je goed let op de breedte van de creatie, kun je ‘m helemaal laten integreren met de rest van je woning. Een andere optie? Boven het bed, bijvoorbeeld! Of naast de eettafel. De opties zijn eindeloos – wat het dan ook zo’n feestje maakt om met tape in je interieur te werken.
De skyline aan je wand op originele wijze: ga aan de slag met tape in je interieur

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply