Heb je het gevoel dat er nog nét iets mist in je slaapkamer, maar kom je er steeds maar niet achter wat dit is? Je hebt er alle essentials al staan, en ook aan leuke accessoires heb je gedacht. Toch oogt het nog wat leeg. Kijk dan eens naar de vloer: een tapijt in de slaapkamer doet wonderen! Ontdek in deze blog op welke manieren je dit mooie item kunt toevoegen aan de ruimte.

Het basic tapijt

Laten we beginnen bij een eenvoudige optie: het basic tapijt in de slaapkamer. Dit is een ideale uitkomst als de ruimte al behoorlijk volstaat, en je echt op zoek bent naar een kleine extra. Niet teveel poespas voor jou! Ga in dat geval voor een tapijt in een eenvoudige kleur, zoals grijs of beige. Precies wat je nodig hebt!

Je kunt er uiteraard wel voor kiezen om te spelen met bijvoorbeeld de vorm van het tapijt – zoals we op het beeld hieronder zien. Zo oogt een ronde vorm meteen anders dan een vierkant tapijt, zoals we ‘m meestal kennen. Het zijn de kleine dingen die het doen!
Tapijt in de slaapkamer: ga voor een basic look

Geometrische vormen

Het tapijt bestaande uit geometrische vormen is misschien wel onze ultieme favoriet. Zo maak je namelijk echt een eyecatcher van het tapijt in de slaapkamer: deze beauty mag gezien worden! De speelse look die je hiermee aan de slaapkamer geeft, maakt de ruimte als nooit tevoren. Als je hier ook de andere accessoires of bijvoorbeeld het beddengoed op afstemt, ga je voor een perfecte Pinterest-waardige kamer!

Geometrische vormen komen natuurlijk in een heleboel looks voor – zo ook wat betreft de prints op tapijten. Van ronde vormen tot vierkanten of driehoeken: kies jouw favoriet! Verder raden we aan om hierbij met kleurvlakken te spelen, om het alles nóg meer te laten spreken.
Geometrische vormen in de slaapkamer? Denk aan het tapijt!

Speel met kleur

Hierboven stipten we het al even voorzichtig aan: het spelen met kleuren. Hoewel je hierbij natuurlijk kunt gaan voor de combinatie van geometrische vormen en kleur, kun je dit idee ook uit elkaar halen. Leg in dit geval een focus op het kleurgebruik in het tapijt! Dit doet namelijk een heleboel voor de look en feel die het item uitstraalt.

Wil je bijvoorbeeld voor een vrolijke look gaan met het tapijt in de slaapkamer? Trek dan maar meteen alles uit de kast en ga voor een regenboog print. Ook een wonderschone toevoeging aan de kinderkamer! Maar je kunt bijvoorbeeld ook twee kleuren kiezen en deze een centrale rol laten spelen in dat tapijt – zolang je er maar bewust bij stilstaat.
Tips: zo speel je met kleur in de slaapkamer

Het pluizige gevoel

De look van het tapijt in de slaapkamer wordt natuurlijk niet alleen bepaald door de print en de kleuren, maar net zo goed door het materiaal waar het tapijt van is gemaakt! Ook dit is dus belangrijk om mee te nemen in je beslissing. Zo heb je misschien automatisch de neiging om voor een laagpolig tapijt te gaan: dit is de variant die we het meest voorbij zien komen in interieurs. Maar ook een hoogpolig tapijt ziet er beeldschoon uit – zeker als je wilt gaan voor het ultieme gevoel van zachtheid.

Door alleen al een blik te werpen op het hoogpolige tapijt kun je al voelen hoe prettig het aan de voeten voelt. Dat is natuurlijk iedere ochtend weer genieten geblazen bij het opstaan! Zo gun jij je voeten alleen het allerbeste: geen pantoffels meer nodig in de slaapkamer, dus.
Nooit meer koude voeten: ga voor een pluizig tapijt in de slaapkamer

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply