In ruimtes als de keuken en de badkamer zien we ze vaak terugkomen: tegels. Mooi en praktisch. Maar heb je er weleens over nagedacht dat je tegels ook in de woonkamer kwijt kunt? Hoewel je hier misschien sneller kiest voor bijvoorbeeld behang of verf, geven tegels juist een uniek effect. In deze blog geven we verschillende voorbeelden voor tegels in de woonkamer: kijk je met ons mee?

Lichte tegels

We kijken allereerst naar de kleur van de wandtegels in de woonkamer. Daarmee bepaal je voor een groot deel de sfeer. Een van de opties hierbij is om voor lichte tegels in de woonkamer te kiezen, zoals we op onderstaand beeld zien. Hiermee zit je altijd goed: een lichte tint past bij ieder interieur.

Een voorbeeld? Ga voor marmer tegels in de woonkamer. Zo volg je ook nog eens de laatste trends – een keuze waar je geen spijt van zult hebben. Zo ga je voor een gevoel van luxe in je woonkamer: je zult ‘m zelfs nauwelijks terug herkennen. En dat is precies waar we voor willen gaan! Zeker als er nu een saaie witkleurige muur in je woonkamer te vinden is, is het hoog tijd voor verandering. Yes!
Stijlvol en tijdloos: lichte wandtegels in de woonkamer

Donkere tegels

Mag het van jou wel een beetje stoerder? Dan kom je al gauw uit bij het tegenovergestelde van die lichte tegels: namelijk donkere tegels. Ga bijvoorbeeld voor betontegels in de woonkamer. In een mooie diepgrijze of zelfs zwarte kleur – die keuze is natuurlijk helemaal aan jou.

Je kunt hierbij een contrast aanbrengen in de rest van de items in je woonkamer. Ga bijvoorbeeld juist voor lichtkleurige meubelstukken, zoals een tv-meubel of bijzettafel van licht hout. Dat steekt mooi af! Durf te spelen met dergelijke contrasten, om voor een unieke woonkamer te gaan.
Tegels in de woonkamer: verschillende voorbeelden

Robuuste tegels

Niet alleen de kleur van de muurtegels in de woonkamer speelt een rol, ook de look van de tegels. Zo zijn we dol op een robuuste uitstraling: voor een stoer en opvallend interieur. Durf daar dan ook voor te kiezen! Die stijl van jou mag best gezien worden.

Met woonkamer tegels pak je het sowieso al anders dan anders aan – en dat wordt gezien. Maar als je daarbij ook nog eens gaat voor een robuuste look, doe je er eigenlijk een schepje bovenop. Om je woning helemaal eigen te maken! Kijk maar eens op onderstaand beeld: daar zien we een voorbeeld. Ziet dat er niet werkelijk waar prachtig uit?
Durf jij het aan? Een woonkamer met robuuste tegels aan de wand

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply