Je hebt een goede autoverzekering maar maakt thuis onverwacht schade aan je auto. Wat doe je nu? Wordt dit nog wel door de verzekering gedekt en zo ja, hoeveel dekking mag je verwachten? We hebben het voor je uitgezocht!

1. Check je autoverzekering

Of de schade aan huis gedekt wordt door je verzekering hangt van je verzekeraar en je verzekering af. Je eerste stap is dus het checken van je polis; je dekking hangt namelijk helemaal af van hoe je bent verzekerd. Kom je er achter dat jouw huidige verzekeraar geen dekking door eigen schuld biedt? Ga dan snel je autoverzekering berekenen bij een andere verzekeraar om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen!

2. Wat voor schade?

Schade die je zelf aan je auto maakt wordt ‘schade door eigen schuld’ genoemd: en in veel gevallen wordt deze alleen vergoedt bij een all-risk dekking. Heb je geen all-risk verzekering, dan is de kans groot dat de schade niet vergoed wordt en je het bedrag zelf moet betalen.

3. Bel een expert

Autoverzekering bel een expert

Of je schade nu wel of niet gedekt wordt: het is en blijft belangrijk om de omvang van de schade te bepalen en de kosten die hiermee gepaard gaan. Je kunt hier een monteur voor inschakelen of de hulp van een expert van je verzekeraar inschakelen. Mocht je een all risk-dekking hebben kun je namelijk altijd nog bepalen of je de schade voor eigen rekening neemt of liever claimt. Wanneer je de schade claimt kan het namelijk zo zijn dat je premie stijgt. Is het schadebedrag klein genoeg om zelf te voldoen, dan kan het in je voordeel werken om deze eenmalig zelf te betalen.

4. Kijk naar de toekomst

Heb je een flink schadebedrag moeten betalen of ben je bang dat schade door eigen schuld vaker voor kan komen? Dan is het geen slecht idee om eens bij je verzekeraar naar de mogelijkheden te informeren. Misschien is een all risk-dekking een mogelijkheid, of biedt je verzekeraar aanvullende pakketten aan om jezelf alsnog te verzekeren tegen schade door eigen schuld.

5. Check andere verzekeringen

Afhankelijk van de locatie van je auto en je overige woonverzekeringen zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat schade aan je auto aan huis (door inbraak in je garage bijvoorbeeld) door een andere verzekering opgevangen kan worden. Of dit het geval is, hangt helemaal af van de overige verzekeringen die je hebt lopen en of je auto in deze verzekeringen meegenomen is.

Share.

About Author

Leave A Reply