Is je oude kast in een slechte staat, lelijk of simpelweg te klein voor jouw spullen? Dan is het hoog tijd om een nieuwe kast te kopen. Kasten kunnen in verschillende vormen en maten worden gemaakt. Het is echter belangrijk dat de kast aansluit bij de inrichting van je huis. Maar daarnaast is het ook belangrijk dat je voor jezelf duidelijk maakt wat voor soort kast je nodig hebt. Daarom zijn hier 3 tips van ons die jou helpen bij het kopen van een nieuwe kast.

Waarom heb je een nieuwe kast nodig?

Het is belangrijk om te kijken naar het doel van de nieuwe kast. Waar komt het te staan en wat ga je erin opbergen? Ga je er veel spullen zoals boeken in stoppen of ga je het gebruiken om kleren in op te bergen?  Om hier vooraf over na te denken helpt jou met het bepalen van welke kast het beste bij jou past.

Extra tip: Denk ook goed na over de afmetingen

Wat voor deuren wil je?

De deuren van een kast zijn een zeer belangrijk onderdeel. Wil je een kast met een schuifdeur of een kast met draaideuren? Schuifdeuren zijn zeer populair geworden omdat je hier heel veel ruimte mee kunt besparen. Daarnaast zijn de draaideuren ook een hele goede optie. Je kan de verschillende type deuren ook combineren. Het komt steeds vaker voor dat kasten zowel een schuifdeur als een draaideur hebben.

Schuifdeurkast

Nog een extra tip: denk ook na over de kleuren en materialen van jouw kast. Vaak kan je deze zelf uitkiezen zoals bijvoorbeeld bij een Kastengigant schuifdeur.

Wat wordt de indeling?

Afhankelijk van de antwoorden op bovenstaande vragen is het ook belangrijk om over de indeling van de kast na te denken. Het kan zijn dat je alleen maar planken nodig hebt. In dat geval ben je al snel klaar met de indeling van je kast. Wil je echter meerdere elementen in de kast hangen zoals lades, hangers, manden of vakken. Dan ben je er wat langer mee bezig.

Wat voor kast wil jij uiteindelijk in jouw kamer hebben staan? Een traditionele kast met draaideuren? Of toch een schuifdeurkast? Laat het weten in de comments!

Share.

About Author

Leave A Reply