Heb je een nieuwbouwwoning gekocht, en moet je even een maandje wachten voordat je de nieuwe woning kan betrekken? Of misschien heb je wel een tijdelijke functie en als resultaat een bijbehorende tijdelijke woonruimte. Om nu al je hebben en houden over te huizen is natuurlijk gekkenwerk; zeker voor een kortere periode. Maar je zult toch spullen nodig hebben, en je huidige woning zal leeggehaald moeten worden. Deze tips maken de tijdelijke verhuizing een stukje makkelijker.

  1. De juiste materialen

Een goed begin is het halve werk. Zorg dat je alle benodigde materialen zoals verpakkingsmateriaal (denk bijvoorbeeld aan noppenfolie) en verhuisdozen in huis hebt. Je kunt de items die je direct nodig hebt natuurlijk in een andere doos stoppen dan de items die ingepakt mogen blijven. Denk ook aan materialen zoals stickers of een dikke watervaste stift zodat je op iedere doos aan kunt geven wat hier nu precies in zit. 

  1. Maak een lijstje

Kijk vervolgens welke items je echt nodig gaat hebben in je tijdelijke woonruimte, en welke items ingepakt mogen blijven. Maak een duidelijke lijst (of zelfs een aantal lijstjes) waarin je deze verschillende items aanduidt. Aan de hand van dit lijstje weet je vervolgens wat je later uit moet pakken, en welke dozen dicht mogen blijven.

  1. Werk met een kleurensysteem

Je kunt dit makkelijk doen door met een kleurensysteem te werken. Alle dozen met een blauwe sticker zijn bijvoorbeeld voor de badkamer, en alles met een oranje sticker is voor de woonkamer. Voeg vervolgens een rode sticker toe voor items die ingepakt mogen blijven, en een groene sticker voor items die je uit mag pakken.

  1. Zorg voor een tijdelijke opslag

Misschien heb je genoeg ruimte in de tijdelijke woning om al je oude items ingepakt op te bergen. Of misschien heb je minder geluk. In dat geval is het verstandig om op zoek te gaan naar een goedkope tijdelijke opslag. Dan behoud je alle leefruimte die je nodig hebt, en kun je de dichte dozen op een later tijdstip oppikken voor de verhuizing naar je permanente woonruimte.

  1. Schakel hulp in

Een verhuizing naar een ongemeubileerde tijdelijke woning betekent dat er flink wat zware items getild moeten worden. Schakel dus ook zeker zoveel mogelijk hulp in om de klus een stuk makkelijker te maken. Vele handen maken licht werk, en zeker wanneer het om een verhuizing gaat!

  1. Denk na bij decoreren

Je wilt de tijdelijke woning natuurlijk wel eigen maken. Laat hamer en spijkers achterwege en gebruik dubbelzijdig tape of andere handige hang systemen om de tijdelijke woning wat persoonlijker te maken. Bij vertrek kun je het namelijk in een paar minuten verwijderen!

Share.

About Author

Leave A Reply