We kunnen er vandaag de dag niet meer omheen: het groene huishouden. En dat is maar goed ook! Zo dragen we allemaal een steentje bij aan onze mooie wereld. En daarnaast brengt groen een prachtige uitstraling naar je keuken toe! Hoe je de creatie van een groenere keuken het beste aanpakt? Lees er meer over in deze blog!

Een betere wereld

Er zijn natuurlijk een heleboel tips te bedenken wat betreft het groener leven, zo ook voor de bezigheden in de keuken. De kraan zo kort mogelijk aan laten staan, geen onnodig heet water gebruiken en de vaatwasser alleen aanzetten als deze echt vol is. Het klinkt misschien logisch en eenvoudig, maar het kan soms echt wat inspanning kosten om daadwerkelijk toe te passen. Des te meer reden dus om hier regelmatig bewust bij stil te staan!

Naast deze welbekende tips, is er meer. Ben je er bijvoorbeeld al van op de hoogte dat er vandaag de dag enorm veel duurzame essentials voor in de keuken te vinden zijn? Afwasmiddel en schoonmaakmiddelen, bijvoorbeeld. Ook een goeie: gebruik geen wegwerpdoekjes in de keuken, maar kies voor een variant die je kunt uitwassen en hergebruiken. Dat scheelt op jaarbasis enorm veel aan afval!
Een betere wereld begint bij jezelf: verspil geen onnodig water!Bron afbeelding

Een letterlijk groenere keuken

Naast de duurzame definitie die het woord ‘groen’ kent, is het ook een optie om het allemaal wat letterlijker te nemen. Met andere woorden: voeg de kleur groen toe aan de keuken!

Wie toe is aan een grote keuken make-over, komt perfect uit de voeten met de groene kleur. Zo is het op media als Pinterest een graag geziene kleur. Van koelkast tot keukenkastjes: het ziet er allemaal even wonderschoon uit in deze natuurtint.
Letterlijk een groenere keuken: geef je keukenkasten een lik verf!Bron afbeelding

Meubelstukken

In het verlengde van het toevoegen van de groene kleur aan de keuken, is het ook een mogelijkheid om dit in je meubelstukken te verwerken. Ideaal wanneer je nog blij bent met de huidige kleur van je keuken design, of geen zin hebt om een grote verandering te doorstaan. It’s all in the details!

Zo ziet het er heel uniek uit om de stoelen aan de keukentafel een groene lik verf te geven. Of de tafel. Of gewoon allebei! Zeker wanneer je kiest voor een subtiele groene kleur, kan dit – verrassing! – een heel rustgevende uitstraling met zich meebrengen. Het gaat hierbij om kleurtinten als olijfgroen, of varianten die wat meer naar grijs neigen.

Naast de tafel en stoelen, is er meer te bedenken. Heb je een bar in je keuken? Verf de bijbehorende krukken groen! Als je liever wat terughoudender bent met de groene tint, kun je het zoeken in de kleinere meubelstukken. De plankjes aan de muur, de lampenkappen of de opbergmanden – om maar wat voorbeelden te noemen.
Verfrissend: geef je keukenstoelen een groene make-overBron afbeelding

Planten

Als één van de grootste interieur trends allertijden, mogen ze ook in je keuken niet ontbreken: planten! Dit vormt misschien wel de makkelijkste manier om wat meer groen in je keuken te integreren. En het zorgt ook nog eens voor een super gezellige vibe in deze woonruimte!

Over het algemeen geldt voor de planten trend: hoe meer, hoe beter. Maar we hebben natuurlijk niet allemaal een enorme keuken (helaas!), en we willen ook niet dat het er als een rommeltje uitziet. Het is dan ook verstandig om deze groene vrienden tactisch in te zetten in de keuken. Hang bijvoorbeeld wat potten aan de muur waar je kruidenplanten in kwijt kunt! Veel fijner dan de plastic bakjes met kruiden daarin, die maar wat in de weg liggen in de koelkast. Zo kies je voor een mooie look én een handige uitwerking.
Niet te missen in de keuken: planten!Bron afbeelding

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply