Het is geen van ons vreemd: de kamer met schuine wanden. Iets wat we in de meeste woningen zien op de zolder. Hoewel we dit al snel afdoen als vervelend, hoeft dit helemaal niet het geval te zijn! Sterker nog: je kunt de schuine muren in een kamer op zo’n manier inrichten, dat je er geen last meer van ondervindt. Hoe? Ontdek het via de tips in deze blog!

Werk met lage elementen

We schrijven de ruimte met schuine muren vaak al snel af als niet te gebruiken. Hier zullen we geen meubelstukken aan plaatsen – is daarbij de gedachte. Maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn! Wie een beetje creatief denkt, komt zeker op ideeën uit.

Werk bijvoorbeeld laag bij de schuine muren. Grote kans dat er geen mogelijkheid is om er bijvoorbeeld stoelen te plaatsen waar rechtop wordt gezeten. Maar wat dacht je van een bank, waar je onderuitgezakt op zit? Met aan de andere kant het televisiemeubel: ook veelal laag van ontwerp. Ook het bed is uiteraard een optie, waar je toch plat op ligt. Zo kun je de schuine wanden toch gewoon benutten!
Schuine wanden in huis? Ga voor een inrichting met lage elementen

De kids op zolder

Over laag gesproken: je kunt op die manier ook een logische indeling maken wat betreft de gezinsleden die de kamer met de schuine wanden eigen maken. Zo is het praktisch gezien logischer om de kinderen deze ruimte te geven: zij zijn nog niet zo lang als jij! Met bijvoorbeeld het spelen hoeven die wanden zo helemaal geen probleem te vormen.

Daar komt nog eens bij kijken dat kids het vaak hartstikke leuk vinden om op zolder te slapen: het geeft een stoer gevoel. De koning of koningin in het huis! Daarmee sla je dus gewoon twee vliegen in één klap. Ideaal!
De kids op zolder: oplossing voor ruimtes met schuine wanden

In de breedte

Waar we het veelal gewend zijn om in de hoogte te werken wat betreft de inrichting van ons interieur, gaat dat bij een kamer met schuine wanden natuurlijk niet zo snel op. Draai dit idee dan ook om: werk in de breedte! Dat biedt nieuwe perspectieven.

In langwerpige kasten kun je bijvoorbeeld ook een heleboel spullen kwijt. En het zorgt ook nog eens voor een verfrissende look in je interieur. Weer eens wat anders dan die hoge meubelstukken! En daarnaast is er ook een praktisch voordeel: zo kan iedereen in het gezin erbij. Geen trappetje meer nodig! Zo is inmiddels wel duidelijk: soms is er wat omdenken nodig bij het inrichten van de kamer met schuine wanden – maar mogelijkheden zijn er altijd!
Tips voor het inrichten van een kamer met schuine wanden

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply