zolderDe zolder is in vele huizen een plek waar je niet graag wilt zijn. Deze ruimte wordt vaak gebruikt om rommel neer te leggen en wordt veelal niet eens opgeknapt. Toch is het in vele gevallen een erg ruime plek. Waarom dan niet ook van je zolder een ruimte maken waar je graag je tijd wilt besteden? Of waar je in ieder geval niet gillend weg wilt rennen zodra je er bent…

Extra ruimte
Van je zolder kun je eenvoudig een extra kamer creëren. Bijvoorbeeld om te werken, studeren of zelfs slapen. Maar ook wanneer je het als ‘rommelplek’ wilt blijven gebruiken, kun je je zolder handiger indelen. Zo wordt je zolder niet per definitie de minst mooie ruimte van het huis en heb je er weer extra ruimte bij. Het is een handige manier om je huis groter te doen lijken.

Opruimen
Wat je ook van plan bent met je zolder, je doet er goed aan je zolder eerst eens te gaan opruimen. Bekijk wat weg kan en wat je graag wilt houden. En wil je het niet meer hebben, maar is het nog wel bruikbaar? Kijk dan eens of je het kunt verkopen. Zo houd je er nog geld aan over ook. Uiteindelijk houd je alleen over wat je nodig hebt. Dat geef je dan een plekje in een stellingkast of in een afgesloten deel van je zolder.

Opknappen
Heb je alles opgeruimd, dan kun je je zolder gaan opknappen. Geef de muren en het dak een likje verf en leg er een mooie vloer in. Deel de ruimte vervolgens in zoals jij dat wilt: zet er kasten neer om allerlei spulletjes in op te kunnen bergen of plaats er een logeerbed. Zodra alles opgeruimd en opgeknapt is, zul je zien dat je heel wat dingen met je zolder kunt doen.

Bron foto

Share.

About Author

Leave A Reply