Het liefst zoeken we uren lang naar leuke inspiratie voor de kinderkamer. Welke kleuren zijn op dit moment een grote trend, welk thema kun je in de kamer verwerken en welke geweldige accessoires moet je echt aanschaffen? Het heeft allemaal te maken met de uitstraling van de kamer. Maar heb je ook al goed nagedacht over de veiligheid en de praktische zaken? Er zijn een aantal punten die je zeker niet over het hoofd mag zien. Wij geven je graag een paar tips voor een veilige en goed ingerichte kinderkamer!

Werk alle snoeren weg

In een veilige kinderkamer mogen er geen elektrische kabels en snoeren binnen handbereik zijn. Werk daarom alles netjes weg en leg het niet los op de grond. Als de kabels niet zichtbaar zijn, komen kinderen ook niet in de verleiding om het aan te raken. Maak daarnaast ook de stopcontacten dicht met beschermers met kinderbeveiliging.

Verf of behang ruim van tevoren

Ga je de muren van de babykamer of kinderkamer opknappen? Zorg er dan voor dat je dit ruim van tevoren doet. In behanglijm en verf kunnen namelijk gevaarlijke stoffen zitten. Deze blijven een tijdje in de lucht hangen waardoor je het kunt inademen. Laat jouw kind daarom niet in een kamer slapen waar net de muur is geschilderd of behangen. Laat de ruimte minimaal paar uur (het liefst een paar dagen) flink doorluchten en zorg voor algemene goede ventilatie.

Kies voor rustige kleuren

Hoewel veel kinderkamers vrolijke en felle kleuren hebben, is het verstandiger om te kiezen voor een rustig kleurenpalet. Opvallende kleuren kunnen namelijk een negatief effect hebben op baby’s en kinderen. Het zorgt voor veel prikkels en veroorzaakt een onrustig gevoel. Lichte tinten en pastelkleuren zijn daarom een betere keuze. Natuurlijk kun je wel één vrolijke kleur laten terugkomen op een subtiele manier. Bijvoorbeeld door de wand te verven die je kindje vanuit het bed niet goed kan zien of door gebruik te maken van een paar gekleurde accessoires.

Koop een goed bed

Een bed moet er niet alleen leuk uitzien, maar het moet vooral een veilige keuze zijn. Verdiep je daarom eens in alle mogelijkheden. Heb je een kinderledikant nodig of kun je overstappen op een meegroeibed? Denk daarnaast aan de juiste dekens. Koop kinderdekbedden die veilig en hygiënisch zijn. Bijvoorbeeld een biologisch dekbed van Yumeko.

Zet het bed op de juiste plek

Een bed moet absoluut niet op de tocht staan. Hier kan een kind namelijk snel ziek van worden. Let er daarnaast op dat het bedje niet te dicht bij de verwarming staat en niet in de volle zon komt.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply