We doen veel moeite om een mooie en geschikte vloer te vinden voor in onze woning. Het is daarom fijn als je er zo lang mogelijk van kunt genieten! Hoewel elke vloer een ander soort onderhoud nodig heeft, zijn er toch een aantal handige tips die altijd goed van pas komen. In dit artikel geven we advies: hoe houd je de vloer langer mooi?

Tip 1. Laat de vloer correct leggen

Een goed begin is het halve werk – zo ook bij vloeren. Het begint allemaal bij het (laten) leggen van de vloer. Het is erg belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt. We raden daarom ook aan om een professional in te huren als je er zelf weinig verstand van hebt. Zeker als het gaat om een kamer met lastige hoeken of bijvoorbeeld een bijzondere vloer als een houten visgraatvloer of een gietvloer.

Tip 2. Gebruik meubelvilt en viltglijders

Voor je het weet zit de nieuwe vloer alweer vol met krassen. Zonde! Probeer dit te voorkomen door gebruik te maken van meubelvilt en viltglijders. Hiermee kun je de vloer eenvoudig beschermen. Koop zelfklevend meubelvilt om onder alle stoelen te plakken. Je kunt kiezen voor synthetisch vilt of wolvilt in allerlei formaten. Kies een vorm en afmeting die goed past bij jouw meubels. Hoe zwaarder de meubels, hoe dikker het vilt moet zijn. Heeft jouw stoel een buisframe? Kies dan voor speciale buisframe viltglijders. Voor meubelstukken met houten poten zijn er zelfs viltglijders met een handig schroefsysteem. Kortom, er is altijd wel een geschikt soort meubelvilt te vinden!

Tip 3. Verdiep je in het onderhoud van de vloer

Een echte houten vloer of een betonvloer heeft een specifiek soort onderhoud nodig. Verdiep je van tevoren altijd goed in het materiaal en vraag eventueel om advies. Zo weet je zeker dat je er lang plezier van kunt hebben!

Tip 4. Wees voorzichtig met schoonmaakmiddelen

Veel vloeren zijn gevoelig voor (agressieve) schoonmaakmiddelen. Check daarom altijd waar jouw type vloer wel of niet tegen kan. Ga bij twijfel voor een natuurlijk product of alleen lauwwarm water. Dweil niet te nat en maak een vochtige vloer zo snel mogelijk droog.

Tip 5. Probeer regelmatig te stofzuigen

Hoewel je het niet altijd ziet, blijft er toch veel vuil achter op een vloer. Door een paar kleine zandkorrels kunnen er al krassen ontstaan. Voorkom dit door regelmatig te stofzuigen.

Tip 6. Koop een goede deurmat

Leg tot slot een goede deurmat of schoonloopmat neer om zo min mogelijk vuil naar binnen te lopen. Nog beter: trek de schoenen meteen uit in de gang.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply