Wanneer je van plan bent om te gaan verhuizen, zoek je eerst naar een nieuwe woning. Zodra je die gevonden hebt, wil je je oude woning natuurlijk graag voor een goed bedrag verkopen of je woning verhuren. Als dat dan ook een beetje snel kan, zou dat helemaal mooi zijn. Je zou eventueel voor de duurste, bekendste makelaar uit jouw regio kunnen gaan. Beter is om zelf wat werk te verzetten. Wat kun je doen om je woning voor een goed bedrag te verkopen? Daar geven we je graag tips voor. Lees dus gauw door!

De tips voor een mooi bedrag

Zoals beloofd krijg je van ons allerlei tips die je helpen om jouw woning snel te verkopen. Je vindt ze hieronder!

  • Meerdere taxaties

Wanneer je je woning meerdere keren laat taxeren, krijg je een haarscherp beeld van de prijs die je ervoor kunt krijgen. Dit verbetert jouw onderhandelingspositie aanzienlijk en zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Neem het gemiddelde van de drie taxaties en tel daar 5 à 10% bij op, zodat je na het onderhandelen met de koper weer op het gemiddelde uit kunt komen.

  • Maak je woning aantrekkelijk

Je gaat natuurlijk geen verbouwingen meer doen wanneer je het huis wilt verkopen. Er zijn echter nog een heleboel andere dingen die je kunt doen om jouw woning aantrekkelijker te maken. Laat jouw huis er netjes en verzorgd uitzien, zodat eventuele kopers goed kunnen zien hoe mooi jouw huis is. Daarnaast is het ook belangrijk om je huis neutraal te maken. Daardoor kunnen potentiële kopers zich beter inleven in de mogelijkheden en hun eigen wensen voor de woning.

  • Mooie foto’s

Onderschat de waarde van goede foto’s niet wanneer je een mooie prijs voor je huis wilt krijgen. Wanneer iemand geïnteresseerd is in jouw woning is de kans groot dat diegene de foto’s met zekere regelmaat zal bekijken. Hoe mooier die foto’s zijn, hoe enthousiaster de potentiële koper wordt. Je mag daarom best een beetje investeren in kwalitatief hoogwaardige foto’s van je woning.

Woning verkopen tips

Als een warm broodje over de toonbank

Tot slot hebben we nog een laatste advies. Neem een prettige, professionele makelaar aan. Hij of zij zal je helpen in het vinden van kopers en de onderhandelingen die daarop volgen. Zo hoef je minder inspanningen te leveren om je woning te verkopen. Uiteindelijk maak je altijd nog zelf de beslissingen, dus wat dat betreft kan geen kwaad. Veel succes!

Share.

About Author

Leave A Reply