Iedereen droomt van een grote badkamer met alles erop en eraan. Waar je genoeg bewegingsruimte hebt, een vrijstaand bubbelbad en de meest luxe inloopdouche. Helaas is dat meestal niet het geval. Je zult het dus moeten doen met de kleine ruimte die je hebt. Om hier toch optimaal van te kunnen genieten, delen wij een paar handige tips voor de inrichting van een kleine badkamer.

Maak gebruik van lichte kleuren

Door vooral lichte kleuren in de badkamer te gebruiken, laat je de ruimte veel groter lijken. Wit is hierbij altijd een goede keuze. Vind je dit iets te saai? Dan zijn lichtgrijs, beige en pastel kleuren ook een optie. Je kunt altijd nog donkere details toevoegen door middel van subtiele accessoires, handdoeken of een stoere donkere kraan.

Kies voor een strakke vloer

Een goede badkamervloer kan ook een ruimtelijk effect hebben. Kies voor een strakke vloer met zo min mogelijk opvallende kleuren. Laat de kleine mozaïek tegeltjes achterwege en ga voor een minimalistische look. Een gladde gietvloer, lichte PVC vloer of grote tegels van natuursteen zijn populaire keuzes.

Zorg voor genoeg (dag)licht

Maak optimaal gebruik van het daglicht in de badkamer. Doe dit door middel van goede raamdecoratie en eventueel door een extra raam of lichtkoepel te plaatsen. Als dit niet mogelijk is, zijn een paar lichtspots ook een goede oplossing. Let wel op waar je deze verlichting installeert en of de lampen geschikt zijn voor in een vochtige ruimte.

Denk goed na over de indeling

Zeker bij een kleine badkamer moet je goed nadenken over de indeling. Kies je voor een groot bad of is er alleen ruimte voor een douche? Is een dubbele wastafel echt noodzakelijk of ga je liever voor een toilet? Je kunt in ieder geval het beste badkamermeubels kopen met een strak design. Hierdoor zal het geheel rustiger ogen.

Lees ook: Dit mag niet ontbreken in de badkamer: 5 essentials

Plaats een glazen douchewand

Een glazen (of in ieder geval doorzichtige) douchewand of douchedeur is de beste keuze voor een kleine badkamer. Het maakt de ruimte niet kleiner, wat een douchegordijn wel doet. Voor wat meer privacy kun je ook kiezen voor een wand met een matte finish of met een strook in het midden.

Less is more

De badkamer komt het beste tot zijn recht met zo min mogelijk spullen. Ruim alle rommel dus op, zet overbodige items in de kastjes en doe het ook rustig aan met de accessoires. Een rommelige kamer oogt namelijk al snel een stuk kleiner.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply