Ben je van plan om binnenkort een huisdier aan te schaffen? Of heb je misschien al een gezellig dier in huis, maar kun je nog wel wat advies gebruiken? In dit artikel staan een aantal handige tips om je huis diervriendelijk te maken!

Een hygiënische vloer

Een vloerbedekking is lastig schoon te maken. Zeker met honden en katten kan dit dus een flinke klus worden. Als de mogelijkheid er is, schaf dan een onderhoudsvriendelijk vloer aan. Eentje die je eenvoudig kan dweilen of stofzuigen. Daarnaast is een krasbestendige vloer erg handig. Denk eens aan een PVC vloer, gietvloer of laminaat met een beschermde laag.

Materiaal van de meubels

Veel dieren zijn gek op krabben en dingen slopen. Zorg er daarom voor dat de meubels tegen een stootje (en scherpe nagels) kunnen. Een hele dure leren bank is vaak niet zo’n goed idee. Koop voor katten een grote krabpaal waar ze uitgebreid hun nagels in mogen zetten. Dit zorgt meteen voor wat afleiding.

Een eigen plek

Ook een huisdier heeft zijn eigen comfortabele plek nodig. Ze moeten zich terug kunnen trekken. Schaf een mand aan of koop een speciaal hondenkussen. Kleine dieren in een hok moeten ook een fijne plek hebben. Knaagdieren willen bijvoorbeeld graag slapen in een holletje of ‘huisje’. Zet een kooi daarnaast nooit op de tocht en liever niet dicht bij de keuken.

Giftige planten

Zeker met katten moet je oppassen met planten. Er zijn veel soorten die giftig zijn! Vaak staat dit op het kaartje van een kamerplant aangegeven. Kun je het niet terugvinden? Vraag het na in de winkel of zoek voor de zekerheid informatie op internet. Ook zijn er veel veilige plantensoorten speciaal voor dieren. Hier kun je ze juist weer heel blij mee maken.

Veilige omgeving

Een veilige omgeving is ontzettend belangrijk. Werk alle kabels goed weg voordat je een dier los in de kamer laat. Denk daarnaast aan scherpe randen en voorwerpen waar ze zich aan kunnen verwonden. Haal het weg of zet het op een andere plek waar ze echt niet bij kunnen. Koop verder altijd veilige speeltjes voor de dieren.

Voldoende ruimte

Elk dier heeft voldoende ruimte nodig om te kunnen bewegen. Bij een hamster is dat natuurlijk wat makkelijker dan bij een grote hond. Denk er dus van tevoren goed over na of je wel genoeg plek hebt voor een huisdier. Knaagdieren kun je ook af en toe in een speciale mini ren laten lopen, een kat kan in veel gevallen lekker naar buiten en een hond moet je een paar keer per dag uitlaten.

Verder is het een kwestie van opvoeden, heel veel liefde geven en plezier maken!

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply