De winter komt steeds dichterbij. Het is dus de hoogste tijd om de gezelligheid weer naar binnen te halen. Geef je woonkamer een huiselijke sfeer en knusse touch met de tips uit dit artikel. Het zit meestal in de kleine details!

Zet kaarsen op tafel

Bij een knusse winteravond denk je waarschijnlijk al snel aan kaarsen. Dit is natuurlijk ontzettend romantisch en heel gezellig. Toch vinden veel mensen het een hoop ‘gedoe’ om allerlei kaarsen aan te steken. Of voelt het onveilig aan met de rondhuppelende kinderen of wilde huisdieren. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor: kaarsen met LED verlichting. Er zijn veel LED kaarsen te koop die van veraf niet van echte kaarsen te onderscheiden zijn. Alleen komt er bij zo’n kaarsje geen vuur aan te pas. Sommige LED kaarsen hebben zelfs een afstandsbediening waar je alles mee kunt aan- en uitzetten.

Koop een warm en decoratief plaid

’S avonds kan het behoorlijk koud worden. Dan is het fijn om lekker weg te kruipen onder een warme deken. Koop een dik plaid die niet alleen zacht aanvoelt, maar er ook heel mooi uitziet. Dan is het meteen een onderdeel van de styling van de woonkamer.

Zet de open haard aan

Het geluid van knisperend hout, de warmte van de vlammen en de gezellige sfeer van een open haard. Daar kan toch niets tegenop? Als er een open haard aanwezig is in jouw woonkamer dan is dit het moment om die weer eens te gebruiken. Kachelhout kopen, een voorraadje aanleggen en stoken maar.

Dim de lampen

Het zwoele licht van de kaarsen en de open haard komt beter tot zijn recht als de lampen zijn gedimd. Zet alleen de sfeerverlichting aan of draai de dimbare basisverlichting naar beneden. Tijdens een filmavond of avondje bingewatchen kunnen al deze lampen natuurlijk ook helemaal uit.

Koop een bijpassende poef

Heb je geen grote hoekbank, maar wil je wel eens onderuitgezakt kunnen ontspannen? Koop dan een mooie poef. Zoek een poef of hocker die past bij jouw kleine bank of comfortabele relaxstoel. Dit werkt meteen als gezellige decoratie of als handige bijzettafel met een dienblad erop. Wellicht kun je op woonenzo.nl een leuke poef vinden die bij jouw interieur past.

Haal de grote mokken uit de kast

Languit op de bank, een warme deken over je heen en de kaarsjes aan. Het enige wat nog ontbreekt is een grote mok met koffie of warme chocolademelk. Met heel veel slagroom natuurlijk. Duik de keukenkast in en pak jouw favoriete winter mok (of zelfs al een kerst mok) erbij. Laat die gezellige donkere dagen maar komen!

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply