Waarschijnlijk ben je regelmatig in de zithoek van jouw huis te vinden. Het is daarom wel zo fijn als er een aangename sfeer hangt. Dit is gelukkig heel eenvoudig te creëren. Wij geven je een paar tips hoe je de zithoek een knusse sfeer kunt geven.

Leg een vloerkleed neer

Met een vloerkleed is de kille uitstraling van een kale vloer meteen verdwenen. Kies voor een hoogpolig kleed voor extra warme voeten en een hoge aaibaarheidsfactor. Dit is lekker zacht aan je voeten, maar ook fijn voor kinderen om op te kruipen en spelen. Heb je een open haard in de woonkamer? Leg hier dan een (nep) schapenvachtje voor zodat je er op kunt zitten met een goed boek.

Sluit een dimmer aan

Verander de felle basisverlichting in sfeervol licht door een dimmer aan te sluiten. Let wel op: niet elke lamp is dimbaar. Je kunt op de verpakking terugvinden of de lampen in jouw zithoek geschikt zijn voor een dimmer. Anders is het verstandig om nieuwe LED verlichting aan te schaffen met een LED dimmer. Deze lampen gaan veel langer mee dan gloeilampen.

Kies voor een hoekbank

Een hoekbank is multifunctioneel. Er is veel ruimte om met een heel gezin op te zitten, maar je kunt er ook uitgebreid op relaxen. Daarnaast kun je er een knusse zithoek mee creëren. Gebruik een deel van de bank als afscheiding tussen de zithoek en de rest van de ruimte. Hierdoor ontstaat er een duidelijke en gezellige kamerverdeling.

Koop een warm en decoratief plaid

Maak de hoekbank helemaal compleet met een paar leuke kussens en een mooi plaid. In de winter kun je hier heerlijk onder kruipen met een kopje thee in je handen. Als je het dekentje niet gebruikt kun je het op de bank neerleggen als stijlvolle decoratie. Pas de kleur en de print van het plaid aan op de rest van het interieur.

Zet een poef in de zithoek

Met een poef kun je letterlijk alle kanten op. Het is een handig voorwerp wat je eenvoudig kunt verplaatsen. Je kunt het gebruiken als voetenbankje, als extra zitplaats of als een bijzettafel. Het ziet er bovendien heel gezellig uit!

Steek kaarsjes aan

Romantisch kaarslicht werkt natuurlijk altijd goed. Koop dus eens wat extra stompkaarsen of waxinelichtjes en zet deze op de salontafel. Combineer het met sfeervolle decoratie of mooie planten. Let hierbij wel op de veiligheid. Zorg ervoor dat de kaars niet te dicht bij andere objecten staat en blaas de vlam altijd uit als je weggaat.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply