Het toilet is misschien wel de ruimte in huis waar je het minste tijd doorbrengt. Je komt er maar een paar keer per dag, meestal voor een korte duur. Al snel de reden om geen aandacht te besteden aan de inrichting van deze ruimte. Maar dat is zonde! Het is immers nog altijd een onderdeel van je woning. In deze blog lees je onze tips voor het inrichten van het toilet!

De tegels en vloer: make-over time!

In de meeste toiletten zien we simpele, witte tegels terug: eenvoudig en altijd goed, maar toch ook wel een beetje saai. Tijd dus voor verandering! Om écht voor een unieke look bij de wc te gaan, is het tijd voor een verbouwing. Vervang die saaie tegels voor kleurrijke varianten – liefst zowel aan de muur als op de vloer. Uitpakken mag!
Toilet inrichten: ga voor bijzondere tegels aan de wand en op de vloer

Plankjes aan de wand

Als die tegels hangen, ben je nog niet helemaal klaar met de muur. Een paar plankjes tegen de wand zijn wat ons betreft namelijk ook onmisbaar in de ruimte. Al is het alleen maar om de spulletjes die je er terugvindt niet op de grond te hoeven plaatsen: eigenlijk natuurlijk behoorlijk onhygiënisch. Wat je erop kwijt kunt? De wc-rollen, uiteraard – bijvoorbeeld in een mooi mandje. En ook andere accessoires!
Tips voor het inrichten van het toilet: plankjes aan de muur, handig en efficiënt

Frisse geuren

Een van de accessoires die niet mogen ontbreken op het toilet: geurstokjes! Zo zorg je er te allen tijde voor dat het fris ruikt in het kamertje. Wel zo prettig, natuurlijk! Maar daarnaast zorgen de stokjes in een chique glazen potje voor een stukje sfeer in het hokje. Waar het toilet anders maar een lege ruimte is, maak je er met details als geurstokjes toch nog een aangename plek van.
Altijd frisse geuren op het toilet met deze tips voor het inrichten van het toilet

Groen voor karakter

Planten op het toilet zorgen voor een soortgelijk doel: om net dat beetje meer te maken van de ruimte. En omdat ze uit de natuur komen, hebben we er ook nog eens het idee bij dat we ons in een frissere ruimte bevinden. Ideaal, dus! Haal een paar plantjes in verschillende soorten of maten, en zet ze in leuke potjes neer – meer moeite is het niet. Zo heb je meteen de opvulling in huis voor die plankjes aan de muur!
Planten kunnen overal: ook in het toilet

Spiegeltje aan de wand

Ten slotte is naar ons idee een goede spiegel essentieel in de lijst van tips voor het inrichten van het toilet. Het is immers fijn om even te checken of je haar nog in model zit en of je geen etensresten tussen je tanden hebt – zeker als je ergens te gast bent voor bijvoorbeeld een dinertje. Een spiegel brengt daarbij net dat gemak met zich mee. Ook laat het de ruimte wat groter lijken – zeker ideaal als het toilet in je woning zo klein is dat je er bijna claustrofobische gevoelens bij krijgt. Wat betreft het model: ga bijvoorbeeld voor een trend spiegel in een ronde vorm. Beeldschoon!
Onmisbaar in de wc-ruimte: de spiegel

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply