Met ons Nederlandse klimaat zitten we op het ene moment van de zon te genieten en even later zitten we in de regen. Daarom is een overkapping of veranda in de tuin geen overbodige luxe. Zo geniet je alsnog van het buitenleven, ondanks dat het weer wat minder is. Lees verder voor handige tips voor het stylen van je veranda.

De indeling van je veranda

Hoe ziet jouw veranda eruit? Zit deze aan het huis vast of heb je in de tuin een overkapping gebouwd? Bij het kiezen van het juiste interieur is de loopruimte erg bepalend. Als je nog bij een openslaande deur wilt komen, moet je hier natuurlijk wel ruimte voor vrij laten. Heb je loopruimte aan alle kanten nodig? Ga dan voor fijne tuinstoelen of een kleinere bank. Hier manoeuvreer je eenvoudig langs. Heb je een veranda met een dichte hoek? Dan is een hoek loungeset perfect. Deze vult dan mooi de ruimte.

Wil je zo lang mogelijk genieten van je veranda? Dan zijn loungemeubelen aan te raden. De dikke zachte kussens brengen net wat extra warmte met zich mee. Met een gezellige vuurtafel zit jij straks zelfs in de herfst nog buiten te ontspannen.

Wat is jouw tuinstijl?

Voor welke materialen je moet gaan is geheel aan jou. Waar houd je van? Aluminium is een mooi materiaal voor een moderne inrichting. Het natuurproduct hout past weer goed bij een landelijke tuin. Heb je nog geen eigen tuinstijl? Ga dan voor wicker. Dit komt in alle tuinen goed tot zijn recht. Aan de hand van jouw stijl kies je je meubelen uit. Begin met de tuinmeubelen voor het zitgedeelte. Houd je ruimte over? Vul dan je veranda met handige bijzettafels of een wandtafel. Ideaal voor de barbecue of als tv-meubel.

Veranda stylen (2)

De aankleding

Je veranda is klaar, de loungeset staat, maar voelt het nog een beetje kaal? Met de juiste aankleding maak je er een mooi geheel van. Zorg allereerst voor mooie sfeerverlichting. Vooral in de avonden hebben we tijd om te genieten. We willen dan natuurlijk niet in het donker zitten. Denk bij sfeerverlichting ook aan kaarsen. Deze brengen een gezellige warmte met zich mee. Met sierkussens en plaids geef je je veranda een mooi kleurenthema. Ga je voor kleur of liever voor zwart-wit?

Veranda stylen (3)

Laat deze kleuren vervolgens ook terugkomen in je decoratie. Verzamel bijvoorbeeld enkele potjes en plaats deze op een mooi dienblad. Deze gebruik je uiteraard ook voor je hapje en drankje. Bloemen en planten staan ook goed onder je overkapping. Die creĆ«ren een fijn huiskamergevoel. Maak je veranda af met aankleding die past bij jouw tuinstijl. Dan kan het genieten van je gestylde veranda van start gaan.   

Share.

About Author

Leave A Reply