Tegenwoordig worden woningen heel goed geïsoleerd. Hierdoor blijft de warmte langer binnen en is ook de energierekening een stuk lager. Dat klinkt eigenlijk alleen maar positief, of niet? Toch is er een groot nadeel aan deze goede isolatie. Het ventileren van je huis is hierdoor namelijk een stuk lastiger geworden. Frisse lucht is heel belangrijk voor de gezondheid van jezelf en van de woning. Daarom geven we graag een paar handige tips voor het ventileren van je huis.

Gooi de ramen open

De eerste tip is heel eenvoudig, maar daarom niet minder belangrijk. De makkelijkste manier om je huis te ventileren is door alle ramen open te gooien. Zet de ramen tegenover elkaar open zodat het goed kan doorwaaien. Doe dit elke dag voor genoeg frisse lucht.

Zet de luchtroosters open

Vooral in de winter zijn we geneigd om alle luchtroosters dicht te doen en zo veel mogelijk tochtgaten af te sluiten. Toch is het heel belangrijk dat je deze ventilatieroosters helemaal open zet. Hierdoor komt er altijd een beetje frisse lucht de woning binnen.

Zorg voor minder vocht in je huis

Vocht is heel slecht voor de gezonde lucht in je huis. Op vochtige plekken kan al snel schimmel ontstaan. Zorg er dus voor dat je tijdens het koken of douchen zo goed mogelijk ventileert. Zet de afzuigkap aan, zet eventueel een raam open en zorg ervoor dat luchtroosters nog goed werken.

Rook niet in huis

Roken is niet goed voor je gezondheid, maar ook niet voor de lucht in je woning. Het is dus beter om dit buiten in de tuin of op het balkon te doen. De aller beste oplossing is natuurlijk om een stuk minder te roken of zelfs helemaal te stoppen met roken.

Maak ventilatieroosters regelmatig schoon

Het is verstandig om de ventilatieroosters in je huis regelmatig schoon te maken. Is het rooster ontzettend vies of gewoon al heel oud? Dan kun je beter een nieuwe aanschaffen. Ga naar de website ventilatieshop.com voor allerlei producten die met ventilatie te maken hebben. Van roosters en slangen tot ventilatiekanalen en montagemateriaal.

Laat de mechanische ventilatie controleren

In een moderner huis kan er ook mechanische ventilatie aanwezig zijn. Dit is ontzettend handig! Denk er alleen wel aan om dit systeem regelmatig te laten controleren en waar mogelijk ook schoon te houden.

Welke tips uit dit artikel heb jij al toegepast in je eigen huis? Laat het ons weten in de reacties!

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply