Hout is een mooi materiaal voor in de woonkamer. Het is sfeervol en het straalt veel warmte uit. Maar hoe kun je het eigenlijk toepassen op een originele manier? Wij geven een paar inspirerende tips en voorbeelden.

Houten wandplanken

Met een paar houten wandplanken kun je je favoriete woonaccessoires een mooie plek geven. Doordat het hoog aan de muur hangt, heb je er niet snel last van. Een hele tafel voor met accessoires kan namelijk best rommelig aanvoelen. Kies voor planken van licht hout voor een Scandinavische look of juist voor onbewerkt hout met leren plankendragers voor een stoere touch.

Lamp met houten poten

Een grote vloerlamp is heel handig voor in de zithoek. De meeste lampen hebben een standaard van metaal of kunststof. Toch zijn er ook lampen met poten van hout. Deze brengen meteen meer sfeer in de kamer.

Houten raamdecoratie

Wist je dat er ook raamdecoratie van hout bestaat? De houten jaloezieën van Topjaloezieen.nl zijn bijvoorbeeld een gave keuze. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Daarnaast zijn houten jaloezieën eenvoudig schoon te maken en heeft het een isolerende functie. Zo blijft het lekker warm in de woonkamer tijdens de koude maanden.

Muur van hout

Als je helemaal verliefd bent op het natuurlijke materiaal kun je het ook wat groter aanpakken. Bedek een hele muur met houten planken of panelen. Dit geeft de woonkamer een totaal andere uitstraling. Het is mooi om bij zo’n opvallende muur de rest van de inrichting vrij rustig te houden. Kies dus voor een lichte vloer en voor eenvoudige lichte meubels. Als je dit niet doet, lijkt de kamer al snel op een bruin café. Alhoewel dit natuurlijk ook erg gezellig kan zijn.

Landkaart of foto op hout

Voor een subtiele houten toevoeging kun je je ook richten op de wanddecoratie. Laat een mooie foto afdrukken op hout en hang deze boven de bank. Er zijn ook toffe landkaarten en wereldkaarten te koop die gedrukt zijn op een houten ondergrond. Ben je in een creatieve bui? Schilder dan zelf een tekst of vorm op een houten plank.

Brede houten vensterbank

Een brede vensterbank kun je gebruiken voor bloemen, decoratie of als extra zitplaats. En je kunt hierbij ook kiezen voor een houten variant. Dit is een originele toevoeging aan een sfeervolle woonkamer. Je kunt een houten vensterbank gewoon kant-en-klaar kopen bij de bouwmarkt. Daar kun je het meteen op maat laten zagen.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply