Wooncomfort is een van de belangrijkste dingen in onze woningen. Maar er is een ding nóg wel belangrijker: veiligheid! Toch zien we dit nog weleens over het hoofd – en dat kan nare gevaren met zich meebrengen. Daarom bespreken we in deze blog tips voor veiligheid bij en rondom je wasmachine. Lees verder en leer!

Let op de ondergrond

Wasmachine veiligheid begint bij de ondergrond waar het apparaat op staat. Je kunt de machine namelijk maar beter niet gewoon zomaar op iedere vloer parkeren – doe daarbij eerst de nodige controles. Zo is het allereerst van belang om te controleren of de ondergrond stevig genoeg is: het gaat immers om een zwaar apparaat, zeker als er was en water in ronddraait.

Daarnaast is het belangrijk om te controleren of je wasmachine waterpas staat. Dit voorkomt dat de machine gaat bonzen op de vloer – waar mogelijk vloerschade uit voortkomt. Zo gaan het apparaat én de vloer langer mee. Heb je geen waterpas vloer? Zorg dan voor een wasmachine met verstelbare poten: daarmee kun je ‘m instellen.
Tips voor veiligheid bij en rondom je wasmachine

Controleer de aansluiting

Controleer de aansluiting om de wasmachine veilig te hebben geïnstalleerd in huis. Zeker als je de installatie zelf verzorgt, is het goed om daarbij een stappenplan te volgen en de boel na afloop te controleren.

Het laatste wat je wilt, is waterschade in huis! Dat kun je maar beter voor zijn. Je kunt er daarbij natuurlijk ook voor kiezen om de machine aan te laten sluiten – als je niet zeker bent van je zaak. Net zo makkelijk!

Pas op met opstapelen

In veel huizen zien we wasmachine en droger op elkaar gestapeld staan. Dat scheelt natuurlijk een hoop ruimte, en is ook zeker handig! Maar wees er hierbij zeker van dat de boel stevig staat. Trilt de droger er niet vanaf, als je de wasmachine hard laat draaien? Iets waar je helemaal zeker van moet zijn!

Als de droger immers zomaar van de wasmachine valt, zijn de rapen gaat. Dat brengt een hoop schade met zich mee! Ook hier geldt weer: je kunt het maar beter extra laten controleren, om zeker te zijn van je zaak.
Veiligheid bij je wasmachine: lees de tips

Houd de wasmachine schoon

Ten slotte is ook onderhoud aan de wasmachine van belang. Zeker als het apparaat wat ouder aan het worden is! Zo zorg je voor een langere levensduur en meer veiligheid in huis. Met wasmachine reinigen ben je er zeker van dat er geen stof en andere narigheid achterblijft in de machine: probeer dit dan ook af en toe te doen, bijvoorbeeld door een lege wasmachine te laten draaien of er een middel voor te kopen.

Ook het ontkalken van de wasmachine is slim om te doen – zeker bij oudere machines. Het kost je misschien wat van je tijd, maar daar help je jezelf uiteindelijk alleen maar mee! Alles voor de veiligheid in en rondom apparatuur zoals de wasmachine.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply