De juiste verlichting brengt een kamer tot leven. Het is niet alleen functioneel, maar ook sfeerbepalend. Het is daarom zeker de moeite waard om je er eens in te verdiepen. In dit artikelen geven we je een aantal tips over de verlichting in de slaapkamer.

Begin met de basisverlichting

De basisverlichting is erg belangrijk voor elke kamer. Het is helder licht wat gelijkmatig wordt verdeeld. In een slaapkamer is dit vaak een mooie plafondlamp of een stijlvolle hanglamp. Let er wel op dat een hanglamp hoog genoeg hangt en dat je er niet tegenaan kunt stoten. Ook eenvoudige LED spotjes zijn een goede optie. Deze verlichting zie je veel in kantoren, maar het is ook geschikt voor woonkamers of slaapkamers. Kijk eens op de website van Ledwereld voor meer informatie over deze verlichting.

Plaats functionele verlichting op een logische plek

Functionele verlichting gebruik je om te lezen, te werken of gewoon om goed te kunnen zien wat je aan het doen bent. Het is dus een extra lamp als aanvulling op de basisverlichting. Plaats een leeslamp op het bureau of naast het bed. Het moet in ieder geval een plek zijn waar je het goed kunt gebruiken.

Breng warmte in de kamer met sfeerverlichting

Met alleen de basisverlichting en een leeslamp creëer je natuurlijk geen gezellig sfeer. Deze warmte moet je dus met een ander soort verlichting terugbrengen, namelijk met de sfeerverlichting. Deze lampen geven subtiel en indirect licht af. Vaak heeft het ook een warme kleur wat zorgt voor een rustgevende uitstraling. Je kunt ook een dimmer verwerken in de basisverlichting zodat dit ook kan functioneren als sfeerverlichting.

Leg het accent op een object of wand

Heb je een mooi kunstwerk aan de muur hangen, een persoonlijke fotowand of misschien een mooi beeld op de kast staan? Laat dit dan extra opvallen door middel van accentverlichting! Je kunt hier een klein lampje of een spot voor gebruiken. Richt het licht op het voorwerp zodat het meer aandacht trekt.

Maak de slaapkamer af met decoratieve verlichting

Met decoratieve verlichting kun je een persoonlijke touch geven aan de slaapkamer. Het gaat er niet om of het een nuttige lamp is, maar of het een mooie lamp is. Denk hierbij aan een bijzonder kunstwerk met licht erin, een speelse letterlamp of een industriële gloeilamp in een stolp. Ook een snoer met kleine lichtjes doet het altijd heel goed voor de romantische sfeer!

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply