Vrijwel iedere woning heeft er een: de trap. Heb je echter weleens aandacht besteed aan het uiterlijk ervan? Die kans is dan weer aanzienlijk kleiner. In de meeste huizen is de trap namelijk echt een ondergeschoven kindje. Terwijl je er juist een bijzonder item in je hal van kunt maken! Hoe je dat doet? In deze blog vind je 3x innovatieve ideeën.

De glazen trapleuning

Waar een trapleuning in de meeste gevallen van hout is, kun je natuurlijk ook spelen met een ander materiaal. Zo vormt de glazen trapleuning momenteel een ware interieur trend. Strak en minimalistisch: de look die je hiermee naar je woning toehaalt. Perfect dus voor bijvoorbeeld een industriële woonstijl! Het heeft daarnaast iets unieks, de trapleuning met een innovatief design als deze. En daarmee geef je je hal een heuse opknapbeurt!

Naast vernieuwing, brengt de glazen trapleuning rust in de ruimte. Dat is bijvoorbeeld beeldschoon wanneer het gaat om een kleine hal: met een materiaal als deze, zal de hal een stuk frisser ogen.
De trap met glazen leuning: een ware interieur trendBron afbeelding

De vrolijk gekleurde trap

Zwart, bruin of soms grijs: het zijn de basic kleuren waarin we de trap in de meeste gevallen tegenkomen. Behoorlijk saai, eigenlijk! Onze tip is dan ook: haal een pot friskleurige verf in huis, en schilder de trap in een andere tint. Dat zal gegarandeerd zorgen voor een totaal vernieuwende look in je hal.

Voor welke kleur je dan het beste kunt gaan? Pasteltinten doen het goed, zoals zachtgroen of babyblauw. Wie nog een stap verder durft te gaan, kiest voor een kleur die er helemaal uitspringt. Rood of geel, bijvoorbeeld. Of een combinatie van kleuren. Wow! Zeker wanneer de tinten die je verder in je hal tegenkomt wat meer basic zijn, kan een gekleurde trap een speels contrast opleveren.
De gekleurde trap: combinatie van opvallende tintenBron afbeelding

De trap met accessoires

Heb je de ruimte om een wat bredere trap in je woning te hebben? Dat is niet alleen praktisch, maar biedt ook nog eens een heleboel mogelijkheden wat betreft een originele inrichting! Zo kun je er in de hoeken van de traptreden wat kleine accessoires kwijt.

Plantjes of souvenirs: om maar wat voorbeelden te noemen wat betreft deze trapinrichting. Ideaal wanneer je woonkamer inmiddels al te vol staat met allerlei moois, maar je toch nog het een en ander uit wilt stallen. Tijd om dit uit te breiden naar de hal! Let wel: dit ontwerp is misschien niet geheel geschikt voor een huishouden bestaande uit een groot gezin, met kinderen die regelmatig de trap op- en afrennen. Nog maar even een aantal jaar wachten in dat geval!
Accessoires op de trapBron afbeelding

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply