Bij een traprenovatie denken veel mensen aan een saaie, lange en moeilijke klus. Ze denken dat de trap dan volledig geschuurd en weer geschilderd moet worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook andere, prachtige methodes om een trap een nieuwe look te geven. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om de trap te bekleden met laminaat? Bij HomingXL.nl, specialist op het gebied van traprenovatie, vonden we deze vijf prachtige voorbeelden van mensen die hun trap hebben gerenoveerd met behulp van laminaten trapdelen.

1. De klassieke eikenhouten trap

De prachtige, eikenhouten trap ziet eruit alsof hij pas nog afgelakt is. Toch is dat niet zo: de trap is bekleed met laminaat. Hiervoor zijn zowel de stootborden als de traptreden van laminaat in eikenhout uitvoering. Zo ziet de trap er weer als nieuw uit!

 Klassiek eiken traprenovatie

2. Eiken traptreden met witte stootborden

Omdat de stootborden en de traptreden apart te bestellen zijn, kun je ook kiezen voor prachtige combinaties. Zo is deze trap uitgevoerd met eiken traptreden en witte stootborden. Dit is niet alleen erg mooi voor de trap, maar het is een goede methode om meteen ook de hele hal op te knappen en een nieuwe look te geven.

Laminaat trap eikenhout met wit

3. Grijze trap met duurzame toplaag

Heb jij een trap die intensief wordt gebruikt? Dan is laminaat op de trap je beste vriend. Waar lak al snel begint te slijten, doet laminaat dat niet. Het is tenslotte ontworpen om als vloer gebruikt te worden en zodoende kan het wel tegen een stootje.

Laminaat traprenovatie grijs

4. Open trap met laminaat

Heb jij een open trap? Ook dan kun je zonder problemen laminaat gebruiken om de trap te bekleden. In dit geval is gekozen voor een donkere afwerking van de traptreden door er laminaat overheen te zetten. De treden zien er prachtig afgewerkt uit en je bent er minder dan een dag mee bezig om het voor elkaar te krijgen.

Open trap in Wedge kleur laminaat

5. Wedge-kleurige trap

Een ander voordeel van het bekleden van de trap met laminaat, is dat je heel veel kleuren kunt kiezen. Deze prachtige trap is voorzien van wedge-kleurig laminaat. Het mooiste van laminaat is dat het zo sterk lijkt op echt hout, dat het verschil nauwelijks te zien is. De trap lijkt gewoon prachtig glad in de lak te zitten!

Donker laminaat met duurzame toplaag

Het bekleden van de trap met laminaat is niet voor niets een hype aan het worden. Het is namelijk de makkelijkste methode tot nu toe om de trap te renoveren. Je hebt geen gedoe met schuren en schilderen en de trap hoeft ook nooit meer in de lak te worden gezet. Af en toe een vochtige doek erover en klaar is Kees. Zo ben je niet alleen snel klaar met je traprenovatie, maar blijft je trap ook langer mooi en heb je er geen onderhoud meer aan!

Share.

About Author

Leave A Reply