Rolgordijnen zijn erg praktisch en worden vooral gebruikt in het moderne interieur. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, kleuren en modellen. Maar hoewel rolgordijnen wel nog steeds populair zijn, zijn ze geen echte trend. Tenminste… gewone rolgordijnen niet. Maar duo rolgordijnen wel! Deze zie je steeds vaker en in eigenlijk alle interieurs. Van het moderne tot het Scandinavische interieur: duo rolgordijnen veroveren de markt. Waarom zijn duo rolgordijnen eigenlijk ineens zo populair?

Bijzondere lichteffecten in huis

Wil je het donker hebben in de kamer of juist lekker veel licht binnen laten? Hou je van openheid, of wil je juist wat extra privacy? Het leuke van duo rolgordijnen is dat je dat allemaal kunt! De gordijnen hebben horizontale strepen die afwisselend transparant en wit zijn. Doordat de gordijnen dubbel zitten, kun je ze in alle standen combineren. Je kunt dus kiezen voor een compleet gesloten uiterlijk, maar ze ook halfopen of helemaal open doen. Zo creëer je bijzondere lichteffecten in huis die precies passen bij je stemming!

Duo rolgordijnen in elk interieur

Oorspronkelijk werden duo rolgordijnen vooral ontworpen voor het moderne interieur. Dankzij hun strakke stijl passen ze hier uitstekend in. Ook in de minimalistische stijl worden duo rolgordijnen veel toegepast. Deze rolgordijnen hebben een strakke, gladde stof die zorgt voor een moderne look. Ondertussen zijn er echter ook duo rolgordijnen die van andere stoffen zijn gemaakt. Zo kun je ook passende duo rolgordijnen vinden voor het vintage of antieke interieur. En ook de landelijke stijl heeft nu een hele reeks prachtige duo rolgordijnen. Kortom: er zijn duo rolgordijnen voor elk interieur!

Standaard formaat of maatwerk?

Wanneer je ramen een standaard formaat hebben, kun je kant-en-klaren duo rolgordijnen bestellen. Maar meestal is dat niet zo eenvoudig. Vaak wijken de afmetingen van ramen net iets af van de standaard afmetingen van de rolgordijnen. Zelfs als er bij de gordijnen staat dat je ze zelf op maat kunt maken, is dat bij rolgordijnen vaak best lastig. Bij duo rolgordijnen wordt het zelf op maat maken meestal meteen afgeraden. Veranderingen die verkeerd worden uitgevoerd kunnen namelijk de gordijnen helemaal verpesten. Wijken jouw ramen af van de standaard maten, dan ben je meestal gebonden aan maatwerk. Gelukkig hebben sommige shops duo rolgordijnen op maat zonder dat dit duurder is dan een standaard formaat.

Duo rolgordijnen zijn een populaire trend in het interieur. Ze worden in vrijwel elk interieur toegepast en de verwachting is dat deze trend voorlopig alleen maar blijft groeien. Ben jij op zoek naar veelzijdige, flexibele raamdecoratie? Dan ga je op zoek naar duo rolgordijnen. De perfecte raamdecoratie voor elk interieur en elke ruimte. Zelfs de badkamer!

Share.

About Author

Leave A Reply