Een complete tuin inrichten of opnieuw aanleggen kan best prijzig zijn. Hoewel een echte droomtuin de investering vaak wel waard is, kun je ook een mooi resultaat behalen met een klein budget. Hoe je dit aanpakt? Je leest het in dit artikel!

Ontwerp je tuin helemaal zelf

Om te beginnen kun je de tuin helemaal zelf ontwerpen. Op deze manier bespaar je meteen een hoop geld. Vraag hier en daar om handige tips of zoek voorbeelden op het internet. Een eenvoudige tuin is niet lastig om te bedenken en op papier te zetten.

Vraag vrienden en familie om hulp

Grote klussen kun je niet in je eentje doen. Om geld te besparen kun je familie en vrienden vragen om te helpen in de tuin. Zij doen het vaak wel voor een paar lekkere drankjes of een barbecue als vergoeding. Dat is ook nog eens heel gezellig!

Koop tuinmeubelen in de outlet

Je kunt natuurlijk hele goedkope tuinmeubelen kopen, maar deze zijn vaak niet van hoge kwaliteit. Het is daarom beter om regelmatig een kijkje te nemen bij de tuinmeubelen outlet om een goede deal te scoren. We begrijpen dat dit soms nog steeds een grote aankoop is. Maar als je kiest voor kwaliteit en een goed merk, heb je er ook heel lang plezier van. Dat is op lange termijn juist weer voordeliger! Tip: Kies voor een loungeset van een onderhoudsvriendelijk materiaal. Dan hoef je ook geen geld uit te geven aan speciale schoonmaakmiddelen.

Ga op zoek naar stekjes

Wil je helemaal geen geld uitgeven aan nieuwe planten? Ga dan op zoek naar stekjes. Bijvoorbeeld bij je buren, vrienden of via internet. Vaak willen mensen deze gratis weggeven. Je moet je alleen wel even goed verdiepen in het opkweken en planten ervan.

Knap de schutting of het tuinhuisje op met verf

Een oude schutting of een lelijk tuinhuis is eenvoudig op te knappen met een likje verf. Dat is een stuk goedkoper dan iets nieuws aanschaffen. Soms zijn een paar kleine reparaties ook al genoeg. Wees creatief met de spullen die je al hebt!

Gebruik oude en tweedehands spullen als decoratie

Het is niet nodig om veel geld uit te geven aan speciale tuindecoratie. De meeste dingen kun je ook makkelijk zelf maken! Duik maar eens de kringloopwinkel in of kijk rond of je binnen nog oude spullen hebt staan. Je kunt bijvoorbeeld een versleten bloempot opknappen en buiten neerzetten, servies uit de kringloopwinkel omtoveren tot voederplaats of zelf een stoer plantenrek maken van houten pallets.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply