Het zit er nu echt aan te komen! De tijden waarin we weer heerlijk lang tot ’s avonds laat in de tuin kunnen hangen. Het mooie weer zal niet lang meer op zich laten wachten en daarom is het hoog tijd om je tuin klaar te maken voor lange zomeravonden. Wat tips om te zorgen dat jouw tuin er klaar voor is!

Weg met algen!

Spuit je stoep af, spuit je luifel af, spuit je schutting af. Zorg dat alles weer algvrij is, zodat het de hele lente en zomer mee kan!

Accessoires en verlichting!

Je tuin aankleden is een absolute must om het gezellig te maken. Denk aan bloempotten, fakkels, ballonnen, enzovoorts. Zorg ervoor dat het een genot is om in de tuin te zitten. Zorg natuurlijk wel voor energiezuinige verlichting als je tuinverlichting plaatst. Lange zomeravonden betekent veel energieverbruik als je gloeilampen of halogeenlampen koopt.

Gras maaien!

In maart/april is het een prima tijd om je gazon voor het eerst weer te maaien dat jaar. Maai vervolgens zo eens in de 1,5 tot twee weken. Hieronder een handig lijstje:

  • Maart: maai iedere twee weken;
  • April: maai iedere tien dagen;
  • Mei t/m augustus: maai minimaal eens per per week;
  • September t/m oktober: maai iedere tien dagen;
  • November t/m december: maai alleen bij zacht weer (geen vorst);
  • Januari t/m februari: maaien is dan niet nodig.

Snoeien!

Snoei ook je heg nadat je je gazon bij hebt gewerkt. Zorg dat alles er weer netjes bij ligt, zodat je in de zomer alleen nog maar hoeft te genieten!

Tuinmeubelen naar buiten!

Houd er wel rekening mee dat, hoe vroeger in het voorjaar je je tuinmeubels naar buiten haalt, hoe groter de kans is dat het nog gaat vriezen, regenen, enz. Zorg dus dat je jouw tuinmeubelen kunt afdekken ’s nachts. Zo gaan ze natuurlijk langer mee.

Share.

About Author

Leave A Reply