Het is al iets wat jarenlang gebeurt en voorkomt in huishoudens: het hebben van tweedehands spullen. Of je ze nu van de kringloop haalt of meeneemt uit het ouderlijk huis: het kan allemaal. De laatste jaren lijken we zelfs nóg vaker te zoeken naar tweedehands items. En dat is niet gek! Lees in deze blog: waarom het goed is om tweedehands spullen in huis te hebben.

Volg de trends

Geloof het of niet: oude spullen zijn trendy! De vintage en retro look zijn al weer even helemaal terug van weggeweest – wat dan ook maakt dat die oude items meer dan welkom zijn in je interieur. Is dat even schrikken voor jou? Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat je meteen je hele interieur volstopt met tweedehands spul. Juist een combinatie met nieuwe items staat beeldschoon: het beste van twee werelden gecombineerd, als je het ons vraagt. Al haal je alleen wat vintage accessoires in huis – dat kan al genoeg zijn.

Ook is het soms geen verkeerd idee om die tweedehands spullen in huis een make-over te geven. Een nieuwe lik verf of een nieuwe stoffering, bijvoorbeeld. Met deze upgrade zorg je voor een frisse look – en zo kan het item weer jarenlang mee. Score!
Tweedehands accessoires in huis: helemaal trendy!

Neem herinneringen mee

Wat er nu zo bijzonder is aan tweedehands spullen in huis? Dat ze al een heel leven hebben meegemaakt. Het verhaal van het meubelstuk neem je dan ook mee naar jouw interieur – wat een bijzonder gevoel geeft. Probeer dan ook altijd om erachter te komen wat dat verhaal precies is. In de kringloopwinkel is het meer dan eens het geval dat de verkopers meer over de items in hun winkel weten dan je misschien zou denken. Durf daar gewoon eens naar te vragen! Dat maakt je alleen maar trotser op je interieur.

Het allermooist is natuurlijk het hebben van tweedehands items in huis die uit je familie of van vrienden afkomstig van. Dat betekent immers dat je de mensen uit het verhaal ként. Dus hup, ga eens die zolder op bij je grootouders. Of laat je tante eens weten dat je interesse hebt in dat oude kastje.

Kosten besparen

Spullen in huis – en dan hebben we het met name over meubelstukken – zijn prijzig. Je hebt dan ook al gauw een groot budget nodig om een heel huis in te kunnen richten. Zeker als je bijvoorbeeld voor het eerst op jezelf gaat wonen, is de kans groot dat je dat budget niet hebt. Gelukkig bieden tweedehands items een ideale oplossing!

Tweedehands spullen kosten vaak namelijk nauwelijks iets, of zelfs helemaal niets. En dat is natuurlijk mooi meegenomen! Het kost je misschien wat meer tijd: soms moet je meerdere markten of winkels langs om favorieten op de kop te tikken. Maar geloof ons maar: dat is stiekem best leuk. En ook zeker de tijd waard!
Geld besparen met tweedehands spullen in huis

Het duurzame perspectief

Het is belangrijk dat we bewuster gaan leven in onze maatschappij. En dat heeft niet alleen te maken met het kopen van kleren, het voedsel dat je eet of de frequentie van de reizen die je maakt – voorbeelden die vaak worden genoemd. De aanschaf van ieder nieuw item heeft een invloed op het ecosysteem – dat geldt dus net zo goed voor interieur items.

Als je gaat voor tweedehands spullen, waarvoor in de plaats dus geen nieuw item geproduceerd hoeft te worden, draag je je steentje bij aan de samenleving. Wat ons betreft een belangrijke reden om niet alles opnieuw aan te schaffen – al gaat het maar om een paar items in je huis. Zo zorg je met tweedehands spullen in huis niet alleen voor positieve effecten in je eigen interieur, maar meteen voor de hele wereld.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply