Kleding, auto’s, sieraden: er zijn een heleboel manieren om luxe mee te laten zien. Iets waar we toch bijna allemaal wel om geven – zij het in meer of mindere mate. Maar heb je er ooit goed bij stilgestaan dat je luxe ook terug kunt laten komen in je huis? Met onze tips creëer je een ultiem stijlvol interieur. Op naar je droomhuis!

Ruimtelijk interieur

Wat toch wel heel belangrijk is bij het zorgen voor het luxe gevoel, is ruimtelijkheid. Flinke kamers en hoge plafonds: ze hebben een machtige uitstraling. Het liefst komt dit dan ook naar voren in alle ruimtes in je huis. In de woonkamer staat het beeldschoon, maar ook in de slaapkamer zorgt het voor een prachtig plaatje.

Nu heb je vaak niet zoveel zeggenschap over de ruimtelijkheid van de kamers die in je woning te vinden zijn. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in een herenhuis te gaan wonen – maar dat past niet altijd binnen het budget. (Al kunnen we altijd blijven dromen…) Gelukkig is er toch een manier om ruimte te creëren: door te minimaliseren in je woning. Hoe minder spullen er staan, hoe groter de kamer immers lijkt. Bewaar dus alleen de items waar je echt iets aan hebt of die je echt dierbaar zijn. Zo maak je veel meer een statement!
Ruimtelijkheid in huis: essentieel voor een luxe gevoel

Diepe kleuren

Het stijlvolle gevoel in huis halen, doe je ook met de juiste inzet van kleuren. Er zijn geen vaste regels voor: je kunt in principe voor iedere kleurtint gaan die je mooi vindt. Maar een van de kleuren die toch wel tot onze favorieten behoort, zijn de diepe tinten. Denk aan donkergrijs, diepblauw of zelfs zwart. Het zijn tinten die een flinke scheut luxe aan je woning toevoegen.

Soms lijkt het wel een flinke stap om voor diepe tinten als deze te kiezen. Vandaag de dag zien we immers regelmatig lichte tinten terug – toch wel het tegenovergestelde qua trends. Grote kans dat je hieraan gewend bent. Maar je kunt het ook anders zien: het kiezen voor donkere tinten zorgt voor een ware make-over van je woning. Sterker nog: je krijgt er een ultiem stijlvol interieur voor terug! Nét dat beetje meer klasse.
Bepaal de sfeer in je huis met een donkerkleurig interieur

Het bad voor ontspanning

Naast de ruimtelijkheid en het kleurgebruik in je woning zijn er natuurlijk veel meer kenmerken die bijdragen aan een stijlvol interieur. Het draait hierbij ook om de meubelstukken en andere items die je in huis haalt – toch wel de ware eyecatchers in je woning. En wie wil gaan voor wat meer luxe in huis, maakt zeker geen verkeerde keus door de volgende items aan te schaffen.

Zo is het losstaande bad een ware must-have. Dat geeft je badkamer meteen een totaal andere look dan met het standaard bad het geval is. En de badkamer is daarbij een prima plek om stijl te laten zien. Het is een ware traktatie om voor het losstaande bad te gaan. Dat wordt badderen in totale ontspanning!
Het staande bad: voor een ultiem stijlvol interieur

Het haardvuur

Wat eigenlijk ook niet kan ontbreken aan het luxueuze, stijlvolle interieur? Dat is toch wel een haardvuur. Liefst natuurlijk echt, maar mocht dat geen optie zijn, doet de namaak variant ook al wonderen voor de woning. Pas maar op: voor je het weet ben je niet meer weg te slaan bij dit comfortabele plekje in huis.

Het vuur is een grote sfeermaker in je woning. Het brengt gezelligheid met zich mee. En dat is natuurlijk altijd welkom! Gun jezelf dat fijne gevoel met luxe items en een stijlvol interieur. Enjoy!
Gun jezelf een luxe en stijlvol interieur met het haardvuur

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply