We zullen het er vrijwel allemaal over eens zijn: de keuken heeft het doel om praktisch te zijn. Dat vormt immers de eenvoudigste wijze om maaltijden te kunnen bereiden! Maar toch voelen we ook de behoefte om iets moois te maken van deze ruimte in huis – we brengen er immers veel tijd door. Dat doe je bijvoorbeeld met unieke accessoires in de keuken! In deze blog laten we je een aantal voorbeelden zien.

Bijzondere tegels aan de muur

Ben je toe aan een wat grotere make-over van je keuken? Sla daarbij de tegels aan de wand achter het aanrecht niet over! Want hoewel ze je in je huidige keuken misschien niet eens opvallen, kun je hier juist ware eyecatchers van maken. Daar is uiteraard een beetje creativiteit voor nodig – de ideale manier om te gaan voor unieke accessoires in je keuken.

Op onderstaande foto zien we bijvoorbeeld dat de muur halverwege wordt afgebroken. Dat geeft al meteen een heel ander effect dan een muur die gewoon netjes doorloopt tot aan de keukenkastjes! En dat terwijl dit idee eigenlijk heel eenvoudig te verwezenlijken is. Je kunt daarbij ook gaan voor een combinatie, zoals hieronder het geval is: naast de unieke afloop, hebben de tegels ook verschillende kleuren. Dat geeft meteen een ware boost aan je keuken!
Denk om de tegels in je keuken: laat ze opvallen

Een kleine moestuin

Niet alleen bij de ruimte achter het aanrechtblad, maar ook op het aanrechtblad kun je gaan voor unieke accessoires in de keuken. Uiteraard zijn hier in eerste instantie de praktische benodigdheden te vinden: van waterkoker tot koffiezetapparaat, van messenset tot zeeppompjes. Maar daarnaast is er vast nog wel wat ruimte over! Wat je daar bijvoorbeeld op kwijt kunt? Een kleine moestuin!

Naast een mooie look heeft die moestuin namelijk ook een praktisch doel: je kunt er kruiden in kwijt die je vervolgens kunt gebruiken tijdens het koken. Handig! Hoe groot de moestuin wordt, bepaal je helemaal zelf: van een paar potjes naast elkaar tot een grote bak met verschillende planten. Het is maar net hoeveel ruimte er nog over is in je keuken! Gezellig wordt het er in ieder geval van.
Unieke accessoires in de keuken: een kleine moestuin doet wonderen

Vergiet als lamp

Wil je een van de praktische items uit de keuken eens inzetten voor een heel ander doel dan het originele? Juist: dat kan natuurlijk een heel grappig effect teweegbrengen! Het vergiet leent zich hier perfect voor. Je kunt ‘m namelijk gebruiken als… lampenkap! Zo geef je een unieke twist aan het interieur van je keuken.

Een bijkomend effect is ook nog eens dat het licht voortaan op unieke wijze door de kamer wordt verspreid – met dank aan de gaatjes in het vergiet. Zo maak je de boel dus eigenlijk extra feestelijk! De grap is om vervolgens te wachten hoelang het duurt tot je familieleden of andere gasten in de gaten hebben dat ze onder een vergiet zitten te eten. Dat wordt lachen!
Unieke accessoires in de keuken: tips en inspiratie

Vintage items in de keuken

We lijken in onze woningen tegenwoordig steeds maar te willen gaan voor nieuw, nieuwer, nieuwst. Maar wat nu juist kan zorgen voor een bijzondere twist aan het interieur van je keuken? Vintage items! Zo kies je er immers voor om items in huis te halen die vrijwel niemand anders bezit.

Ga dus eens naar de rommelmarkt in plaats van de winkel, om unieke accessoires in de keuken te scoren. Je moet hier misschien wat beter je best doen om items te vinden, maar het resultaat is het meer dan waard. Grote kans dat jij die speciale accessoires het liefst nooit meer uit huis zet!
Vintage accessoires in de keuken: voor een unieke look

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply