Een kantoorruimte in huis is vooral functioneel. Maar dat hoeft niet te betekenen dat het er niet gezellig uit mag zien! Sterker nog: vaak kun je veel beter werken in een aangename ruimte. Het is dus tijd om jouw home office stijlvol in te richten en te decoreren met persoonlijke accessoires. Heb je dit al gedaan, maar ontbreekt het nog steeds aan sfeer? Geef dan de muur eens een andere kleur met een likje verf. In dit artikel delen we graag wat inspiratie.

Stijlvol met grijs

Grijs is een mooie neutrale kleur. Het past bij heel veel soorten meubels, vloeren en woonstijlen. Toch is er binnen deze tint nog veel variatie mogelijk. Het ene grijs is het andere niet! Sommige grijstinten hebben bijvoorbeeld een paarse ondertoon, terwijl een andere meer neigt naar groen of bijna naar bruin. Kies daarom niet zomaar een potje met grijze verf, maar vraag eerst een aantal kleurstalen aan. Dit kan bijvoorbeeld via Colorstore. Bij deze online verf- en behangwinkel heb je de keuze uit een heel groot assortiment. Ze hebben zelfs meerdere winkels in Nederland waar je de kleuren ook even in het echt kunt bekijken.

Professioneel donkerblauw

Een stoere look, maar nog steeds met een professionele uitstraling. Donkerblauw is een geweldige kleur voor in een thuiskantoor! Let wel op: zo’n donkere kleur maakt de ruimte optisch kleiner. Zorg dus voor genoeg (dag)licht in de kamer en kies ook voor een lichte vloer. De stoere touch voeg je toe door middel van zwarte metalen details.

Ombre muur met bordeaux rood

Wil je wel eens iets anders proberen? Dan is een ombre muur misschien een leuk DIY project voor je vrije weekend! Je kunt deze techniek op verschillende manieren toepassen. Van een hele vloeiende overgang tot een nonchalant schilder effect met twee tinten. De bordeaux rode kleur en wat lichtere roze tint geven dit thuiskantoor een hele warme uitstraling.

Vrolijke gele strook

Als je een hele felle kleur wilt proberen, kun je ook één strook schilderen. Bijvoorbeeld een brede baan met gele verf achter het bureau. Hiermee haal je het zonnetje letterlijk in huis! Als je erop uitgekeken bent is zo’n strook ook weer eenvoudig weg te werken. Je hoeft dan niet de hele ruimte opnieuw te schilderen.

Zachte blauw tint

Pasteltinten zijn ook een prima keuze voor een studiekamer of kantoorruimte. Het straalt rust uit, maar het oogt wel een stuk gezelliger dan eenvoudig wit. Lichtblauw heeft bovendien een heel fris en ruimtelijk effect.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply