Wie houdt er niet van: bloemen! Deze blijmakers komen in echt ieder interieur tot hun recht, en toveren vele glimlachen op gezichten tevoorschijn. Het uitkiezen van de juiste vaas is soms echter een lastige opgave. In deze blog ontdek je 5x tips voor stijlvolle en opvallende vazen!

Vazen zijn er uiteraard in een heleboel soorten en maten te vinden. Van klassiek tot strak, van kleurloos tot opvallend geverfd. Voor ieder interieur is er wel een bijpassend model verkrijgbaar! Om je een handje op weg te helpen, vind je in deze blog een aantal inspirerende ideeën.

1. De doorzichtige vaas

De doorzichtige vaas is een variant gemaakt van glas: een echte klassieker. De opties gaan echter verder dan de kleurloze variant – al is dit al een ware beauty. Ook kun je bijvoorbeeld gaan voor groen- of bruinkleurig glas, om net wat meer warmte te creëren in je woonkamer of slaapkamer. Let er trouwens wel op dat je er bij dit model bij stilstaat dat de stengels van je bloemen zichtbaar zijn: iets waar je van moet houden.
De doorzichtige vaas van glas: een echte klassiekerBron afbeelding

2. Vaas in betonlook

Van lieflijk glas gaan we naar strak beton: een vaas met weer een heel andere uitstraling. Dit model is perfect voor interieurs met een stoere look. Hoewel het beton misschien wat kil lijkt te ogen, is dit juist mooi in contrast met de fleurige bloemen die je erin zet. Tegenpolen gaan goed samen, zoals weleens gezegd wordt!
De strakke betonlook vaasBron afbeelding

3. De humoristische vaas

Wie hier en daar graag een grappige touch toevoegt aan het interieur, kan gaan voor een humoristische vaas. Om een voorbeeld te noemen: de cactusvaas. Dit is een look-a-like cactus, waar je vervolgens ook nog bloemen in plaatst. Heerlijk over the top, dus! Ook leuk: vazen met daarop een geïllustreerd gezicht. Hierbij lijkt het alsof de bijbehorende bloemen een haarkapsel vormen, wat leidt tot een lachwekkend resultaat.
De humoristische vaas: een grappig gezichtBron afbeelding

4. Hangende vaas aan de muur

Ben je eens toe aan iets anders dan een staand model? Dat kan! De hangende vaas biedt hier de ideale oplossing voor. Praktisch is dit model ook nog eens, zeker wanneer je bijvoorbeeld niet zoveel ruimte vrij hebt op tafel. Een veel geziene favoriet: een stukje hout dat tegen de muur bevestigd is, met daarin een rondvormige slanke vaas. Een soort reageerbuis eigenlijk, waar je één bloem of een paar bloemetjes in plaatst. Super smaakvol in een minimalistisch interieur!
Stijlvolle hangende vazen aan de muurBron afbeelding

5. Vazen in koper- of goudlook

Wie fan is van een look die oriëntaals is, komt goed uit met deze trend. Blinkende kleuren als koper of goud maken een echte eyecatcher van je vaas. Dat betekent dat je bloemstuk er helemaal uit zal springen, en een extra vrolijke uitstraling krijgt. Een ware knaller, dus!
De opvallende en warme koperlook vaasBron afbeelding

Maak stijlvolle combinaties

Ben jij er al uit welke van de tips je nieuwe favoriet is? Je kunt natuurlijk ook gaan voor een combinatie. Zo staat de glazen vaas prachtig naast de koper- of goudkleurige variant. Mixen en matchen maar!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply