We willen natuurlijk allemaal wel eens wat aan onze woning veranderen. Een likje verf over de muur in de woonkamer, een paar leuke schilderijtjes aan de muur of zelfs een compleet nieuwe keuken. Nu kunnen we best wat centen besparen door veel van deze klussen zelf op te pakken. Maar hoe zorg je er nu voor dat je dit, ook als onervaren klusser, veilig aanpakt? Met deze tips kun jij veilig klussen in huis.

1. Professionele werkkleding

Je mag gerust op zoek gaan naar werkkleding voor de industrie: dan weet je namelijk zeker dat je de juiste kwaliteits kleding draagt om jezelf goed te kunnen beschermen. Merken als engelbert strauss specialiseren zich in deze werkkleding, en geven je dan ook allerlei mogelijkheden met betrekking tot de aanschaf hiervan. Zij weten namelijk als geen ander dat wanneer het om werkkleding gaat, hier absoluut niet op bespaard mag worden. Werkschoenen met stalen neuzen kunnen zomaar je tenen redden, en beschermende knie pads zouden zomaar eens toekomstige artrose kunnen voorkomen!

2. Ruimte en planning

In welke ruimte ga je aan de slag? Ga je het plafond witten in de woonkamer? Zorg dan dat je ruimte helemaal klaar is voor de klus voordat je überhaupt aan de slag gaat. Creëer zoveel mogelijk ruimte, maak een duidelijke planning en bescherm meubelstukken en omgeving. Hoe meer ruimte je tot je beschikking hebt, hoe veiliger je kunt klussen.

3. Goede voorbereiding

Zorg vervolgens dat je alle benodigde materialen in huis hebt. Op deze manier kun je de hele dag lekker klussen, zonder uit je concentratie gehaald te worden voor een ritje naar de bouwmarkt. Natuurlijk gaat dit om gereedschap en materialen, maar ook om andere zaken zoals bijvoorbeeld een lekkere lunch, voldoende vocht en het huren van eventuele grote hulpmiddelen zoals een hoogwerker of iets dergelijks.

4. Vraag om hulp

Vele handen maken licht werk; vraag dus ook zoveel mogelijk vrienden om je te helpen. Afhankelijk van hoe groot de klus is, zou je zelfs de hulp van een professional in kunnen schakelen. Een plafond witten gaat makkelijk met zijn tweetjes, maar een nieuwe keuken of badkamer plaatsen kan wel een professioneel oog gebruiken.

5. Ken je krachten

Weet wat je wel, en wat je niet zelf aan kunt pakken. Ben je bijvoorbeeld ontzettend bang van hoogtes, dan kun je beter niet op een ladder klimmen. Hoewel veel mensen besluiten dit toch maar gewoon te doen, maakt dit de klus er niet veiliger op. Wat als je bovenop de ladder staat en ineens duizelig wordt? Ken je krachten, en geef ook zeker gewoon toe aan je eigen zwakten. Deze kun je namelijk prima aan iemand anders uitbesteden. Veiligheid boven alles!

Share.

About Author

Leave A Reply