Je gaat verhuizen of je hebt gewoon behoefte aan een flinke verandering in huis. Je gaat verbouwen of je bent die o zo lekker zittende maar verschrikkelijk versleten bank en de daarop afgestemde salontafel, dressoir- én televisiekast helemaal zat. Zo ongeveer alle apparaten in je keuken zijn aan hun eindje en eerlijk gezegd zijn de kastjes uit het jaar kruik, die je eerder nog zo leuk retro vond, ook echt wel aan vervanging toe.

Er zijn legio redenen te verzinnen waarom je een nieuw interieur wilt of nodig hebt. En tja, of het nou nodig is of niet, het is soms ook gewoon zo léúk om de boel om te gooien, te veranderen, een frisse wind erdoor. Heerlijk. Totdat je je op zaterdag in de mensenmassa van de woonboulevard stort. Dan heb je die frisse wind opeens keihard tegen want, los van de drukte, 500 euro voor een lampje?

Keuzes

Natuurlijk hoeft het allemaal niet zo gek duur te zijn, maar toch, ook al richt je je wat meer op de budget-versies, alles bij elkaar opgeteld is het altijd weer even slikken. Keuzes maken, daar komt het in wezen op neer. Wel doen, niet doen, zelf doen, laten doen, eerst sparen en dan doen, lenen, een goedkoper alternatief zoeken, opties genoeg.

Het kan voorkomen dat alles in één keer moet. Zeg maar een VT wonen makeover van formaat. Dit kan natuurlijk verschillende redenen hebben. Je nieuwbouwwoning is opgeleverd, je gezinssituatie is gewijzigd, je bent verhuisd en kunt niet leven met het kleurige bloemetjesbehang in combinatie met geurig beige vloerbedekking van de vorige bewoners, je huidige interieur is je eigenlijk al jarenlang een doorn in het oog en je bent er eindelijk uit hoe je het dan wél wilt…

Het financiële plaatje

Als alles tegelijk op de schop genomen moet of gaat worden, zitten hier over het algemeen financiële consequenties aan. In het beste geval heb je onwijs gespaard en kun je alles uit eigen middelen betalen. Het zal even pijn doen, maar het resultaat mag er zijn. Wat is er nou fijner dan heerlijk thuis relaxen tussen je eigen fijne spulletjes?

Als je over iets minder financiële middelen beschikt en je komt er echt niet onderuit om alles in een keer in te richten, kun je twee dingen doen. Je kunt je geld maar één keer uitgeven en kiest ervoor om de (low) budget variant te kiezen voor meubels, apparatuur, keuken en sanitair. Dit is uiteraard een mogelijkheid, maar echt, alle waar is naar zijn geld. Hoe goed je je best ook hebt gedaan om de beste budget artikelen en aanbiedingen op de kop te tikken, de levensduur valt helaas vaak wat tegen. Je zou daarom ook kunnen overwegen om een lening af te sluiten om je woning (opnieuw) in te richten.

Wij Nederlanders zijn vaak wat sceptisch over lenen voor dit soort zaken, geld lenen kost namelijk altijd geld, maar met de lage rentetarieven van dit moment is het helemaal nog niet zo’n gek idee. Als je de extra maandlasten kunt dragen is het in sommige gevallen zelfs een prima idee. In ieder geval is het absoluut de moeite waard om de mogelijkheden van lenen eens te onderzoeken. Het aanvragen van een offerte is bij Frisia Financieringen gratis en vrijblijvend, zo weet je in korte tijd eenvoudig wat de mogelijkheden zijn, zonder dat je ergens toe verplicht wordt.

Share.

About Author

Leave A Reply