Staat er een grote verhuizing op de planning? Te midden van de chaos van het inpakken en verhuizen kunnen belangrijke dingen gemakkelijk vergeten worden. Het is dan ook het fijnste om belangrijke zaken voor de uiteindelijke verhuizing al geregeld te hebben. Wat je nu niet mag vergeten tijdens het verhuizen, lees je hier.

1. Contracten aanbieders

Heb je al contracten lopen bij aanbieders zoals televisie, gas of water? Geef hier dan op tijd een adreswijziging door. Zo kun je in de nieuwe woning ook direct van je internet en tv abonnement gebruik maken. Wel zo fijn om de eerste avond meteen te kunnen genieten van een filmpje op je nieuwe bank.

2. Belastingzaken

Ontvang je huurtoeslag? Dan moet dit bedrag aangepast worden naar de nieuwe situatie. Het is belangrijk om dit niet te vergeten. Alle teveel ontvangen huurtoeslag moet namelijk terugbetaald worden.

3. Overname spullen

Voordat je daadwerkelijk gaat verhuizen is het verstandig om een eventuele overname van spullen vast te bespreken. Dit geld zowel voor de spullen in de huidige als de nieuwe woning.

4. Overige informatie

Als je dan toch in gesprek bent, vraag dan meteen wat meer informatie over andere zaken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het huisvuil, de afvalpas of eventueel hondenbelasting. Dit verschilt namelijk per regio.

5. Meten is weten

Voordat je gaat verhuizen is het belangrijk te weten waar je aan toe bent. Meet de nieuwe woning op om precies te weten welke spullen wel of niet gemakkelijk verhuisd kunnen worden. Misschien past die nieuwe bank wel niet door het trappengat en zal het via het raam moeten.

6. Adreswijzigingen doorgeven

Er zijn tal van instellingen waar een adreswijziging doorgegeven moet worden. Denk bijvoorbeeld aan je opleiding, je baan, de sportschool of tijdschriften en kranten. Doe dit op tijd om miscommunicatie in de toekomst te voorkomen. Weet je ook zeker dat je geen belangrijke post misloopt.
Tip: Geef het nieuwe adres ook door aan de nieuwe bewoners van je huidige woning. Op deze manier kunnen ze eventuele post naar je doorsturen.

7. Grote schoonmaak

Het voordeel van zo’n verhuizing is dat je meteen een grote schoonmaak in je inboedel kunt houden. Gooi oude spullen weg of verkoop items die er nog goed uitzien. Heb je meteen wat zakgeld voor leuke spulletjes in de nieuwe woning.

8. Parkeervergunning

Heb je een parkeervergunning? Deze moet wellicht omgezet worden naar de nieuwe locatie. Neem hiervoor even contact op met je gemeente.

Share.

About Author

Leave A Reply