Een verhuizing kan de nodige stress met zich meebrengen. Deze stress kun je verminderen door het gebruik van een checklist. Dit scheelt niet alleen de nodige stress, het biedt eveneens overzicht bij een verhuizing. Daarmee voorkom je dat je bepaalde zaken over het hoofd ziet. Wil je succesvol en stressvrij verhuizen? Onderstaande tips helpen je op weg.

Verhuisbedrijven vergelijken

Zie je het niet zitten om je inboedel zelf te verhuizen van de oude naar de nieuwe locatie? Je kunt natuurlijk een lokaal verhuisbedrijf inschakelen om dit voor je te regelen. Vergelijk vooraf de diverse aanbieders voordat je een keuze maakt. Het kost misschien iets, maar het ontneemt je wel veel stress.

Verhuisdozen aanschaffen

Je inboedel verpak je natuurlijk zorgvuldig bij een verhuizing. Het is niet de bedoeling dat er spullen beschadigd raken. Meubels zijn natuurlijk niet in te pakken, maar woonaccessoires en glaswerk bijvoorbeeld wel. Bij het inpakken van glaswerk doe je er slim aan om gebruik te maken van oude kranten.

Huur oude woning opzeggen

Verhuis je vanuit een huurwoning naar bijvoorbeeld een koopwoning? Zorg ervoor dat je de duur van je oude woning tijdig opzegt bij je huisbaas of verhuurder. Bij verhuizing vanuit een koopwoning is dit uiteraard niet van toepassing.

Adreswijzigingen doorgeven

Veel mensen die verhuizen naar een andere woning vergeten vaak adreswijzigingen door te geven aan diverse instanties. Geef daarom zo snel mogelijk je adreswijziging door aan je gemeente. Hoewel veel adreswijzingen automatisch worden verwerkt via de gemeentelijke basisadministratie (GBA), moet je ook een aantal zaken zelf regelen. Tip: ga elke instantie na die geld van jouw rekening incasseert. Dit maakt het een stuk gemakkelijker wie je allemaal moet aanschrijven.

Opstal- en inboedelverzekering aanpassen

Koop je een nieuwe woning? Dan moet je hiervoor een opstalverzekering afsluiten. Daarmee verzeker je de woning zelf. Dit is niet nodig als je verhuist naar een koopappartement. Dit is namelijk geregeld via de Vereniging van Eigenaren. De inboedelverzekering is nodig voor het verzekeren van de spullen in huis. Verhuis je van een huurwoning naar een koopwoning? Dan hoef je voor je inboedelverzekering alleen een adreswijziging door te geven aan je verzekeraar. Bij verhuizing van een koopwoning naar een huurwoning heb je geen opstalverzekering meer nodig. Deze beëindig je dan per verkoopdatum van het huis.

Share.

About Author

Leave A Reply