De tafel, de stoelen en de accessoires eromheen: er zijn verschillende items waar je aan denkt bij het inrichten van de eethoek. Heel goed, natuurlijk! Maar heb je ook al eens stilgestaan bij de lamp die hier te vinden is in je woning? Het is de hoogste tijd om de simpele lamp te vervangen voor iets moois – met de juiste verlichting boven de eettafel maak je de ruimte pas echt compleet! In deze blog laten we je verschillende voorbeelden zien.

De grote lamp

Maar al te vaak vinden we een kleine, subtiele lamp boven de eettafel terug. Dat is eigenlijk jammer, want het oogt al snel saai. Een lamp kan juist karakter toevoegen aan de eetkamer! Je mag dan ook best kiezen voor een variant die opvalt. Dat kan bijvoorbeeld met de grootte zijn: kies voor een grote lamp boven de eettafel!

Met een grote lamp kies je meteen voor een robuuste look in de ruimte – wel zo stoer! Ga bijvoorbeeld voor een grote lamp met een industriële uitstraling: helemaal goed in het moderne interieur. Je mag ‘m best laag laten hangen, zodat de lamp dicht bij de tafel komt. Om ‘m nog een stukje meer in het zicht te laten shinen!
De grote lamp boven de eettafel

Op een rijtje

Naast een grote lamp, kun je ook gaan voor meerdere lampen naast elkaar boven de tafel – nog een uitstekende manier om de boel op te laten vallen. Dit ziet er met name prachtig uit als je een lange eettafel in huis hebt: hang in ieder geval aan beide uiteindes een lamp op, en liefst ook nog in het midden.

Dit heeft ook meteen een praktisch voordeel: er is nooit meer een te kort aan licht boven de eettafel. Lekker makkelijk, dus! Wat betreft het soort lamp dat je in huis haalt: dat is natuurlijk helemaal aan jou. Maar ga bijvoorbeeld voor een opvallende kleur, of speel met verschillende lampen naast elkaar.
Verlichting boven de eettafel: de mooiste voorbeelden

Het idee van een kroonluchter

Het mag wat ons betreft best een beetje chic boven de eettafel! Zo kun je alleen maar meer genieten van de momenten die je hier beleeft. En de lamp boven de eettafel kan hier een steentje aan bijdragen, naast bijvoorbeeld de keus voor een stijlvol tafelblad en elegante stoelen. Kies ook voor een lamp in deze smaak!

Zo doe je er goed aan om een lamp in huis te halen die aansluit op het idee van de kroonluchter. Een echte kroonluchter mag natuurlijk ook, maar je kunt ook gaan voor een look-a-like. Het is maar net wat jij het mooist vindt! Een gevoel van luxe brengt het hoe dan ook met zich mee. Prachtig, zo’n sierlijke lamp met meerdere lichtbronnen eraan. Dat wordt genieten in sfeer aan tafel!
Kies voor chic in de eetkamer: de kroonluchter

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply