Met deze warme temperaturen brengen we onze tijd natuurlijk het liefst in de tuin door. Genieten geblazen! En hoewel het daarbij ook tot in de late uurtjes nog behoorlijk licht blijft, komt het zeker weleens voor dat je met de schemering of in het donker in de tuin zit. Verlichting in de tuin is dan ook meer dan welkom! Voor praktische redenen, én voor gezelligheid en sfeer. Ontdek in deze blog tips en ideeën voor deze vorm van verlichting.

Ongekend populair: de lichtslinger

We beginnen meteen bij de verlichting in de tuin die momenteel het meest populair is: de lichtslinger. Eerst zagen we ‘m vooral terug in bijvoorbeeld restaurants, maar nu ook steeds vaker in de eigen tuin. En dat is niet zo gek: met deze verlichting maak je er meteen een waar feestje van in de tuin. Het zorgt voor zoveel gezelligheid en warmte! Ideaal voor een avondje ontspannen en een goede tijd beleven in de tuin.

De lichtslinger bestaat uit een lang snoer, met daaraan meerdere lichtbollen. Hoe lang je ‘m wilt hebben, ligt natuurlijk aan de manier waarop je ‘m wilt verwerken in je tuin. Ga je voor één slinger, bijvoorbeeld tussen twee bomen in? Of wil je meteen een paar rijen naast elkaar ophangen, om het plafond van de veranda te vullen? De keus is aan jou! Mooi is het resultaat hoe dan ook.
De lichtslinger in de tuin: enorm populair

Licht langs het pad

Grote kans dat er in je tuin een pad te vinden is, dat bijvoorbeeld naar de zithoek loopt. Heb je er ooit bij stilgestaan om niet alleen bij die zithoek verlichting te plaatsen, maar net zo goed langs dat pad? Zo kom je een stuk eenvoudiger én veiliger van A naar B! En daarbij ziet zo je hele tuin er een stuk sfeervoller uit.

Ga bijvoorbeeld voor een subtiel lampje aan de rand van het pad. Of je deze nu op de tegels of het grind monteert, of juist liever aan het muurtje dat naast het pad loopt: het is natuurlijk allemaal mogelijk. En wil je het groots aanpakken? Dan is het zelfs een optie om een soort lantaarnpaaltjes te plaatsen naast het pad. Niet te missen!
Een licht langs het pad in de tuin: extra veilig

Subtiele verlichting in de tuin

Hoewel we het in ons huis meestal groots aanpakken – aangezien licht daar toch wel een andere rol speelt – is dat in de tuin een ander verhaal. Je hoeft immers geen fel licht te gebruiken buiten. Dat betekent dan ook: houd het subtiel! Enorm sterke lichtbollen zijn nergens voor nodig.

Ook de manier waarop je verlichting in de tuin verwerkt, kan subtiel zijn. Laat bijvoorbeeld een strookje licht tevoorschijn komen onder de tegels door. Of hang zachte lichtjes op in de bomen of struiken. Geloof ons maar: ze vallen heus op! En blijven zo te allen tijde warm en stijlvol.
Verlichting in de tuin: houd het subtiel

Design-waardige verlichting

Wil je wat meer uitpakken met de verlichting in de tuin? Ook dat is natuurlijk een optie! Vaak zien we toch behoorlijk standaard ontwerpen voorbij komen: een eenvoudig lampbolletje, of een klein lantaarntje. En daar is helemaal niets mis mee! Maar je kunt ook meer out of the box denken, om er echt iets speciaals van te maken.

Denk wat betreft het ontwerp van de lamp dan ook aan een meer design-waardige look. Speel bijvoorbeeld met de vorm van de lamp. Zo doen geometrische vormen het heel goed. Ze steken met hun strakke look af tegen de natuurlijke vormen in de tuin: een sterk contrast! Ook maak je zo een echte eyecatcher van de verlichting in de tuin.
Durf te kiezen voor design waardige verlichting in de tuin

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply