Het is toch wel dé sfeermaker in de woonkamer: de bank! Werkelijk waar een essentieel item in ieder huis – vandaar dat deze dan ook bijna overal te vinden is thuis. Maar de prangende vraag daarbij is: ben je wel tevreden met de bank in je huis? Er zijn namelijk een boel verschillende soorten banken te vinden. In deze blog helpen we je op weg: zo kies je jouw favoriet!

Klein maar fijn

We starten deze blog over verschillende banken in je interieur bij de basis: de kleine bank! Denk aan een tweepersoons-variant, die verder niet teveel poespas kent. En wat daar nu zo mooi aan is? Er zijn twee grote voordelen: een bank als deze kan ook een plekje krijgen in de kleinste woningen, én past vrijwel overal bij qua looks. Easy, dus!

Een kleine bank doet het bijvoorbeeld goed als je voor het eerst op jezelf gaat wonen. Zo hoef je er nog niet zo diep over na te denken, ben je relatief goedkoop uit en kun je de bank later altijd weer inruilen voor een ander exemplaar – zodra je daar aan toe bent.
Verschillende soorten banken: past klein maar fijn bij jou?

De welbekende hoek

Het is vandaag de dag een enorm populaire banksoort: de hoekbank. In steeds meer interieurs lijken we ‘m terug te zien, aangezien de bank zo Pinterest-waardig is. Wij snappen dat wel: de hoekbank is erg comfortabel, en het volgen van de laatste trends lonkt uiteraard ook immer. En wie zijn wij om je tegen te houden!

Sta er echter wel goed bij stil voor je blindelings die trends volgt. Past die extra hoek bijvoorbeeld wel goed in je kamer, wordt het daarmee niet net allemaal te krap? Ook valt er wat voor te zeggen dat de kans op gedoetjes in het gezin toeneemt: iedere avond wil iedereen weer recht hebben op dat lekkerste plekjes. Is het niet eerlijker om dit achterwege te laten, en om gewoon voor een standaard model te gaan? Iets om af te wegen voor de aanschaf!
De hoekbank: enorm populair in het interieur

Multifunctioneel ontwerp

Wie praktisch is ingesteld, is waarschijnlijk dol op de bank met een multifunctioneel ontwerp. En daar zijn er meer dan genoeg van te vinden! Grote kans dat je meteen moet denken aan de slaapbank: overdag te gebruiken als bank, ’s avonds om te toveren tot bed. Ideaal natuurlijk voor kinderkamers of studentenhuizen.

Maar er is meer mogelijk dan dat. Zo zijn wij fan van banken die je kunt openklappen, waarbij er onder het zitvlak een grote opbergruimte tevoorschijn komt. Dat is nog eens effectief! Een ideale plek om kussens of plaids te bewaren, wanneer deze niet worden gebruikt. Twee in een dus eigenlijk, een bank als deze. Doe er je voordeel mee!
Tip bij het uitkiezen van een bank: ga voor een multifunctioneel ontwerp

De mega bank

Naast de hoekbank, is er nog een soort bank die we steeds vaker terugzien in de woning: de bank van een enorm formaat. Als je ‘m zo ziet staan, lijkt het alsof er wel zes mensen op passen – waarbij iedereen ook nog eens behoorlijk uitgestrekt kan zitten. Wauw! Dat is natuurlijk wel behoorlijk indrukwekkend. De kans is dan ook aanwezig dat een bank als deze jouw aandacht en kooplust trekt.

Maar let er wel op: is dit nu echt nodig in jouw gezinssituatie? Als dat niet het geval is, kun je een grote bank als deze soms maar beter skippen. Het doet je woonkamer namelijk al gauw een stuk kleiner lijken. En dat doet natuurlijk weer af aan de mooie looks in je huis!
Een ware trendsetter in huis: de mega bank

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven.

Leave A Reply