Bij het inrichten van je woning in oosterse stijl, is de meubelkeuze van groot belang. De meeste oosterse meubels hebben namelijk een boeiende achtergrond, waarbij ze bijvoorbeeld gebruikt werden door hooggeplaatste edelen, of alleen in bijzondere situaties. Colours of the Orient laat kennismaken met vier bijzondere Chinese meubels en vertelt meer over de achtergrond van deze meubels.

De Chinese bruidskast
De ‘gewone’ Chinese kast in ondertussen allang geen bijzonderheid meer. In veel oosterse inrichtingen staat een dergelijke kast, vaak beschilderd met landschappen of elegante dierenfiguren. De Chinese bruidskast is minder bekend, maar daardoor juist heel bijzonder om in huis te hebben. De bruidskast bestaat uit een gekleurde kast in Chinese stijl, die is voorzien van boeiend koperbeslag. Aan de voorzijde zijn beide deuren voorzien van een halve cirkel koper, die wanneer de deuren gesloten zijn samen een hele cirkel vormen. Deze cirkel symboliseert de twee afzonderlijke mensen die binnen het huwelijk een eenheid gaan vormen. De bruidskast brengt symboliek, balans en een bijzondere look in je oosterse inrichting.

Chinese bruidskast

Het Chinees baldakijn
Veel vrouwen dromen van een groots hemelbed met schitterende gordijnen. In de oosterse stijl is er niets dat je tegenhoudt om dit te realiseren. Het baldakijn verandert het slaapvertrek van een simpele, praktische ruimte naar de ideale kamer voor de sprookjes van 1001 nacht. Het typisch Chinees baldakijn onderscheidt zich van zijn Arabische soortgenoten door het gebruik van lichte, bijna doorschijnende stoffen en subtiele afwerkingen. Waar het Arabische baldakijn vooral bedoeld was om privacy in grote huishoudens te creëren, is het Chinese baldakijn eerder bedoeld om afstand te scheppen tussen de wereld buiten het bed en de mensen erbinnen, waardoor een intieme sfeer ontstaat.

Chinees kamerscherm
De oosterse inrichting kenmerkt zich door het gebruik van subtiele afscheidingen tussen verschillende ruimtes. Vooral kamerschermen worden daarbij vaak gebruikt, omdat ze variatie in de ruimte bieden en gemakkelijk te verplaatsen zijn. Er zijn verschillende typen kamerschermen, maar de mooiste zijn subtiele schermen die gemaakt zijn van houten latjes en bedekt met rijstpapier of lichtdoorlatende stof. Deze schermen geven licht en warmte aan de ruimte, zonder overheersend te zijn door hun felle kleuren of schilderingen. Deze zijn niet alleen bedoeld om privacy te garanderen, maar ook om aan te geven dat men openheid stimuleert. In tegenstelling tot de solide muren die in het westen worden gebruikt, zijn de oosterse kamerschermen namelijk gemakkelijk te verplaatsen of te verwijderen indien meer ruimte gewenst is.

Chinese vloerlamp
De Chinese vloerlamp is een lamp die absoluut niet gemist mag worden in de oosterse inrichting. Met zijn zachte verlichting en vriendelijke uitstraling brengt deze lamp een sfeer van rust en vrede in de woning. Oorspronkelijk was deze lamp vooral bedoeld voor rijke mensen, die hem zowel binnen- als buitenshuis gebruikten om feestelijke verlichting te bieden tijdens bijzondere gelegenheden. De lamp wordt nu vooral gezien als symbool van de verwelkoming van gasten in het huis. Daarnaast biedt de lamp een warme, gezellige uitstraling die dit welkome gevoel extra benadrukt.Chinese meubels worden veel aangeboden, vaak zonder dat het achterliggende verhaal ervan bekend is. Dat is zonde, want de achtergrond kan juist een bijzondere betekenis geven aan het gebruik van een bepaald meubel op een bepaalde plaats in de woning. Elk van deze meubels is erop gericht de energie vrij te laten bewegen door de ruimte en warmte, licht en vrede binnen te laten. Daarmee creëer je de perfecte oosterse sfeer in je inrichting, vol mystiek en verhalen.

Share.

About Author

Leave A Reply